Trka Beograd – Banjaluka: Zadnja etapa kreće iz Novog Grada, a cilj na autodromu Zalužani

22.04.2023. | 08:14

Četvrta, posljednja etapa 17. Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” danas startuje iz Novog Grada, a cilj će biti na autodromu Zalužani kod Banjaluke.

Četvrta etapa startovaće u 12.00 časova, a biciklisti će do Banjaluke proći kroz Kostajnicu, Kozarsku Dubicu, Gradišku i Laktaše.

Takmičare će na cilju na autodromu u Zalužanima dočekati ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić i uručiti nagrade pobjednicima. Doček i uručenje nagrada predviđen je u 15.30 časova.

Zbog održavanja trke saobraćaj će biti obustavljen u gradskim ulicama u Novom Gradu, te na magistralnom putu za Kostajnicu.

Obustave saobraćaja u gradskim ulicama počinju od 8.00 časova i trajaće do kraja sportske manifestacije, dok će od 11.30 do 14.00 časova potpuno biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Novi Grad-Kostajnica.

U Kozarskoj Dubici će na trasi trke od 12.00 do 14.00 časova na snazi biti privremena blokada saobraćaja, te zatvoren parking ispred i iza zgrade opštine.

Učesnici trke proći će Ulicom majora Milana Tepića, dijelom Svetosavske ulice ispred zgrade opštine, Ulicom Mladena Stojanovića, te iz Kozarske Dubice izaći na magistralnom putu Kozarska Dubica-Gradiška.

Od 13.00 do 15.00 časova na snazi će biti sukcesivna obustava saobraćaja na dionicama magistralnih puteva Orahova – Čatrnja – Gradiška i Gradiška – Nova Topola – Romanovci.

Sukcesivna obustava saobraćaja od 13.00 do 15.00 časova biće na snazi i u Gradišci u ulicama Dositejeva, Petra Misimovića, Trgu jevrejskih stradanja, Vidovdanskoj, Kozarskih brigada i Partizanskoj.

Od 14.30 do 16.00 časova saobraćaj će biti obustavljen na dioniciama Aleksandrovac – Laktaši, Laktaši – Klašnice i Klašnice – Banjaluka jedan /završnica autodrom Zalužani/.

Tradicionalna biciklistička trka “Beograd-Banjaluka” krenula je iz Beograda u srijedu, 19. aprila, a u trci učestvuje 175 biciklista iz 30 zemalja.

Trasa trke “Beograd – Banjaluka” duga je 600 kilometara i prolazi kroz kroz 15 gradova u Srbiji i Republici Srpskoj.

Prva etapa vožena je od Beograda do Bijeljine. Najbrži na toj dionici bio je član ekipe “Voster” Poljak Bartoš Rudik.

Druga etapa je vožena od Bijeljine do Vlasenice, a žutu majicu osvojio je Italijan Enriko Zanonćelo.

Pobjednik treće etape od Doboja do Prijedora je italijanski biciklista Filipo Fortin.

Tokom treće etape, koja je vožena juče, došlo je do polučasovnog prekida trke zbog pada 50 biciklista od kojih je osmoro povrijeđeno.