Trijumf u Banjaluci: Fudbaleri Borca savladali Sarajevo

30.04.2022. | 18:56

Fudbaleri Borca pobijedili su na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u 28. kolu m:tel Premijer lige BiH ekipu Sarajeva rezultatom 1:0 te su tako Bordo tim otpisali iz borbe za treće mjesto u prvenstvu.

Prvu veliku šansu na utakmici propustio je Lukić u 11. minuti kada je šutirao s 15-ak metara, ali je odbranio golman Sarajeva. Vrlo brzo je došlo i do prvog koškanja na teren. Velkoski i Ćorić su sve započeli, a kasnije su se uključili i svi drugi igrači. Varešanović i Velkoski su dobili žute kartone, kao i Milojević u Borcu.

Sarajevo se tek tada počelo buditi pa su prvi put opasnije zaprijetili u 30. minuti. Bila je to sjajna duga lopta za Varešanovića, ali mu je Četković odbranio situaciju jedan na jedan.

Samo četiri minute kasnije Borac dolazi u vodstvo. Nakon centaršuta s lijeve strane Pidro i Šećerović su jako loše reagovali, lopta je došla do Lukića koji udarcem “iz koljena” pogađa za 1:0.

Prije odlaska na odmor Sarajevo je još jednom zaprijetilo. Šećerović je ubacio iz kornera, Avramovski sjajno šutirao iz voleja, ali Četković je fenomenalno odbranio pa je ostalo 1:0 na poluvremenu.

Bordo tim je u nastavku utakmice bio znatno agilniji, a veliku šansu propustili su u 65. minuti. Pidro je sjajno probio po lijevoj strani, ubacio za Kapića čiji udarac iz voleja odlazi preko gola.

Nije Sarajevo ni do kraja meča posustajalo. U 76. minuti Hebibović je ubacio, Ahmetović dobro šutirao glavom, ali Četković je to fantastično odbranio i spasio svoj tim. Do kraja utakmice Sarajevo je jalovo napadalo te je doživjelo novi poraz u prvenstvu, prenosi Klix.

Borac se današnjom pobjedom izjednačio s Tuzla Cityjem na drugom mjestu, s tim što Tuzlaci imaju utakmicu manje. Sarajevo je na četvrtom mjestu. U narednom kolu Borac gostuje Željezničaru, dok će Sarajevo ugostiti Radnik.