Trijumf Borca: Osvojene 23 medalje u atletici

31.07.2023. | 10:59

Na Prvenstvu Republike Srpske u atletici za seniore i starije pionire na Sokocu od 19 klubova učesnika najbolje rezultate ostvario je banjalučki “Borac” sa osvojene 23 medalje, od koji je 11 zlatnih, sedam srebrnih i pet bronzanih, rečeno je u ovom klubu.

Predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić naveo je da je na ovom prvenstvu zabilježeno više ličnih rekorda, što je bilo očekivano jer su nastupali najbolji atletičari Srpske, među kojima i Sara Lučić dugogodišnji šampion u skoku uvis.

“Svi rado dolaze na Sokolac, zato što je istinski hram atletike”, rekao je Ivičić, te dodao da Savez veliku zahvalnost duguje načelniku opštine Milovanu Bjelici, koji je juče otvorio takmičenje na stadionu “Bara”.

Žarko Arbinja, predsjednik Atletskog kluba “Glasinac” koji je bio domaćin prvenstva, rekao je Srni da je na prvenstvu učestvovalo oko 170 sportista, te da je evidentirano 237 startova.

Trener “Glasinca” Neđa Đurovića rekao je da su na prvenstvu dobre rezultate ostvarili i takmičari iz Atletskih klubova “Banjaluka”, “Leotar” iz Trebinja i domaćina “Glasinca”.

On je izrazio nadu da će na sokolačkom stadionu biti održano i Prvenstvo Srpske za starije juniore i mlađe pionire 20. avgusta.

Voislav Grubiša iz Atletskog kluba “Borac” rekao je da na ovom prvenstvu postigao novi rekord Republike Srpske, bacivši disk 58,89 metara, a njegov rezultat u bacanju kugle je 17,10 metara, čime je potvrdio da je šampion, ne samo Srpske nego i BiH.

Na Sokocu je juče organozovan i 23. Atletski mitung na kome su van konkurencije nastupali atletičar iz BiH Mesud Pezer i atletičari tri kluba iz Federacije BiH i kluba “Rudar” iz Pljevalja iz Crne Gore.

Pezer je nakon nastupa rekao Srni da je bacio kuglu 20,56 metara, te da rado dolazi na Sokolac gdje je ranije oborio svoj prvi državni rekord 21,11 metara koji je godinama držao Zlatan Saračević i tada slavio na stadionu “Bara” sa novim rekordom 21,40 metara.

On je dodao da je ovaj miting test spremnosti jer ga za 25 dana očekuje Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj, na kome se nada ulasku u finale 12 najboljih na svijetu.

Organizator Prvenstva Srpske u atletici za seniore i starije pionire bio je sokolački Atletski klub “Glasinac”.