Trenirao i klub iz ABA lige: Makedonac na čelu CSKA Moskve

17.06.2022. | 15:44

Poslije Dimitrisa Itudisa na čelo ekipe CSKA iz Moskve dolazi trener koga znamo iz ABA lige.

Fenerbahče se nedavno rastao sa Aleksandrom Đorđevićem iako im je bivši selektor Srbije donio titulu, a na njegovo mjesto postaviće dosadašnjeg trenera CSKA iz Moskve Dimitrisa Itudisa.

A sada je CSKA objavio i ko će zamijeniti grčkog trenera. To je makedonski stručnjak  koga znamo iz sezone 2016/17 kada je radio u ABA ligi. Tada je počeo sezonu kao trener MZT-a, ali je poslije četiri uzastopna poraza na startu takmičarske godine podnio ostavku.

“Ovo je velika čast, a u isto vrijeme i velika odgovornost, biti trener tako velikog i slavnog kluba sa stogodišnjom istorijom kao što je CSKA iz Moskve. Zaista sam ponosam što sam dobio ovaj poziv i trudiću se da opravdam povjerenje kluba. Radićemo jako predano i truditi se da igramo modernu košarku koja će biti zanimljiva navijačima.

Ovaj 43-godišnji stručnjak je potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom koji će u narednoj sezoni zbog izbacivanja iz Evrolige igrati samo regionalnu VTB lgiu. On je osim u Makedoniji gdje je vodio Feni, Rabotnički i MZT radio u Poljskoj, Kazahstanu i Rusiji.

Proglašen je za najboljeg trenera u VTB ligi 2019. godine, a prošle sezone vodio je Avtodor iz Saratova.