Trener Zvezde pred meč sa Sitijem: Dolazi nam najbolji tim na svijetu

12.12.2023. | 17:46

Dolazi nam najbolji tim na svijetu, šteta što neće biti takmičarskog značaja, ali veće su nam šanse nego u prvom meču i želimo da pobijedimo, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Barak Bahar uoči utakmice protiv Mančester Sitija.

Zvezda sutra od 18.45 u posljednjem kolu G grupe Lige šampiina dočekuje branioca titule dok će se u drugom meču grupe sastati Lajpcig – Jang Bojs.

Siti je obezbijedio prvo mjesto sa maksimalnih 15 bodova, u osmini finala je i Lajpcig, koji ima devet, Jang Bojs je sa četiri obezbijedio Ligu Evrope, dok se Zvezda oprašta od evropske scene.

“Imali smo velika očekivanja u grupnoj fazi. Igrali smo dosta dobro, rezultati su izostali i razočarani smo. Znamo da Siti neće doći u punom sastavu, pripremićemo se za ozbiljnu utakmicu, da probamo da dobijemo”, istakao je Bahar na konferenciji za medije i dodao da ne može da poredi prošlu sezonu sa Makabijem i ovu sa Zvezdom.

On je otkrio da će njegov gost na utakmici biti dječak Ejtan, koji je bio zarobljen u pojasu Gaze, dolazi sa majkom i sestrom, a otac je i dalje u zarobljeništvu.

“Ejtan je veliki navijač Sitija, dogovorili smo se da nećemo obraćati pažnju na to”, naglasio je Bahar.

Zvezdin prvotimac Uroš Spajić istakao je da, uprkos tome što utakmica nema rezultatski značaj, svakako biće sjajno iskustvo.

“Očekujem spektakl pred našim navijačima, da odmjerimo snage s njima, možda da podignemo samopouzdanje, daćemo maksimum”, istakao je Spajić i dodao da je povratak poslije teške povrede bio dug, da se osjećao kao da je “u tunelu, ali da sada vidi svjetlo” i da mu je forma u usponu.

Na pitanje da li činjenica što je na zvaničnoj konferenciji za medije znači i da će biti u startnih 11, Spajić se nasmijao i rekao:

“Šef odlučuje, ali do sada je bila tradicija da ko dođe na konferenciju – igra. Nadam se”, poručio je Spajić.