Trener Žesus pao na koljena: Pogledajte nevjerovatan promašaj Seferovića VIDEO

24.11.2021. | 12:32

Ćavi Ernandes je debitovao kao trener na klupi Barselone u Ligi šampiona, a iako je njegova ekipa bila bolja, na kraju je morao da bude i zadovoljan s bodom, jer je Benfika u sudijskoj nadoknadi propustila fantastičnu priliku za pobjedu i sva tri boda.

U jeku napada katalonske ekipe, Benfika je uspjela da osvoji loptu i krene u kontru “dva na jedan”. Igrao se treći minut sudijske nadoknade.
Darvin Njunjez je pronašao Harisa Seferovića, koji se našao oči u oči sa golmanom Barselone Ter Štegenom. Švajcarski napadač je uspio da ga prebaci i da se nađe sam pred golom i jednim domaćim fudbalerom, koji mu je dolazio sa desne strane. Na njegovu žalost, nije bio precizan, šutirao je pored bliže stative.

Trener Benfike Žorž Žezus je u tim trenucima pao na koljena, a nakon utakmice se osvrnuo na cijeli meč i posebno šansu njegovog tima u sudijskoj nadoknadi.
“Odigrali smo snažno u obrani, ali Barselona je imala nekoliko prilika za postizanje gola. Na kraju, čak nije bilo ni golmana na golu, za našu posljednju šansu. Trener sam 30 godina i nikad ništa poput toga nisam vidio u svom životu. Nažalost, to se dogodilo sad meni i Benfici“, rekao je Žezus.

Barselona na tabeli ima i dalje dva boda više od trećeplasirane Benfike, ali ako Portugalci u posljednjem kolu pobjede kijevski Dinamo u Lisabonu, onda će i Barselona morati da savlada vodeći Bajern, i to u Minhenu.

Oznake: Benfika, Promašaj