Trener srpskog asa otvoreno: Novak Đoković je proživio pravi “medijski masakr”

Novak Đoković je proživio pravi “medijski masakr” u posljednje vrijeme, smatra njegov trener Goran Ivanišević.

O tome je nekadašnji as hrvatskog tenisa govorio, pored ostalih tema, u velikom intervjuu za Sport klub.

U jednom trenutku, Ivanišević je upitan sledeće: Prošlo je više od nedjelju dana otkad je Novak Đoković osvojio svoj deveti trofej u Melburnu. Sad kad se prašina slegla, koji su osnovni utisci sa Australijan opena?

“Lično, kao Novakovom treneru i njegovom navijaču, ovo mi je najslađa pobjeda. Novak bi vjerovatno naveo Rolan Garos 2016. ili prvi Vimbldon, ali za mene, pošle godine u kojoj su ga mediji masakrirali iz svih mogućih oružja… Osećaj je zaista dobar. Bilo je neobično, nešto tako nismo iskusili ranije – 42 dana u Australiji, karantin, povreda, publika koja odlazi usred meča zbog policijskog časa, sumorna atmosfera nekoliko dana i onda savršeno Đokovićevo finale sa svakog aspekta”, rekao je Goran Ivanišević koji se posebno osvrnuo na odnos medija prema Novaku.

– Sve je počelo od Adrija tura – mnogi su ga i prije prozivali, ali nikada kao u posljednjih godinu dana, ovo je kao da gledam (film) Teksaški masakr motornom testerom, ha-ha-ha. Zašto je to tako? Zbog njegovog porijekla, na ljude s Balkana uvijek se drukčije gleda. Takođe, Novak se ne plaši da otvoreno kaže šta misli i da se bori za ono u šta vjeruje. Svi su jedva dočekali ono sr***e koje mu se desilo na US Openu. Pa se u Australiji zauzeo za kolege i opet – hajde da udarimo na Đokovića. Jedini on govori, ostali ćute. Tokom moje karijere mnogi su igrači radili razne stvari, ali niko nije bio tretiran na taj način kao Novak”, rekao je, između ostalog, Ivanišević za Sport klub.

Ostavite komentar: