Trener preminuo na terenu: Slavio pobjedu svoje ekipe, pa doživio srčani udar VIDEO

05.12.2021. | 15:43

Egipatski fudbalski trener Adam El-Seladar (53) preminuo je nakon što je doživio srčani udar dok je slavio pobjedu svoje ekipe u sudijskoj nadoknadi vremena.

Ekipa El Majd postigla je pogodak u drugom minutu nadoknade, što je bio jedini gol na utakmici egipatske Druge lige u četvrtak.

Pogodak je izazvao veliko slavlje, ali raspoloženje se ubrzo promijenilo kada je El-Seladar doživio srčani udar nakon gola i hitno je prevezen u bolnicu.

Nakon objave o njegovoj smrti, dva najveća egipatska kluba odala su počast pokojnom treneru, prenosi “Radiosarajevo.ba“.

Ismaili SC – klub koji je nekad vodio El Seladar – saopštio je:

“Upravni odbor Ismailija, na čelu s Jahjom El-Komijem, oplakuje smrt Adama El-Seladara, zvijezde i bivšeg trenera tima, koji je preminuo zbog iznenadnog srčanog udara, nakon utakmice svoje ekipe. U tom kontekstu, Upravni odbor proglasio je trodnevnu žalost zbog smrti njegove duše.”

Njihovi suparnici Al Ahli takođe su odali počast El-Seladaru. El Magd je takođe najavio šestodnevni period žalosti dok je njihov sljedeći susret protiv Pionirsa suspendovan.

El-Seladar je uživao u uspješnoj igračkoj karijeri osvojivši s Ismailijem egipatsku Premijer ligu i Egipatski kup. Kasnije se vratio u klub kao menadžer, etablirajući se kao vrlo cijenjen trener u zemlji.