Trener Partizana uoči meča sa Kelnom: Prilika igračima za dokazivanje u evropskom izlogu

05.10.2022. | 21:37

Brzo idu dani, utakmice, prije samo sedam dana smo odigrali onu čudnu utakmicu u Kupu, pa smo imali Vojvodinu. Smjenjuju se radost i tuga. Prije sedam dana smo bili malo tužni jer smo ispali iz Kupa, ali u nedjelju smo se ponovo radovali, rekao je trener fudbalera Partizana Gordan Petrić uoči utakmice protiv Kelna u Ligi konferencija.

Crno-bijeli sutra od 21 sat gostuju njemačkom timu u trećem kolu grupne faze.

“Rekao sam pred meč sa Vojvodinom da nam je to zamajac za seriju teških utakmica i volio bih da sutra nastavimo kao što je bilo protiv Vojvodine. Vjerujem da su se igrači odmorili, da su spremni i svjesni šta im ova utakmica donosi. Ona je evropski izlog za igrače koji mogu da se dokažu”, rekao je Petrić na konferenciji za medije.

Petrić je dodao da bi bilo lijepo da njegov tim dobije tim, koji je minulo vikenda savladao Borusiju iz Dortmunda sa 3:2.

“Keln igra brzo, ali je protiv Dortmunda imao i malo sreće. Mi smo spremni, nadam se da ćemo imati procente u našu korist, pa ćemo vidjeti kako će se završti“, istakao je Petrić, uz konstataciju da je Keln svakako favorit.