Trener Krupe najavio odlazak iz kluba: “Nekad je promjena trenera najbolje rješenje…”

13.09.2020. | 19:40

Fudbaleri Krupe primili su danas dva gola u duelu sa Slobodom za kratko vrijeme (od 48. do 53. minuta), potom vrlo brzo uspjeli da se vrate, uz dva pogotka Stefana Nikolića, ali to nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz u kanjonu Vrbasa, pa su se Tuzlaci prvi put ove sezone sa jednog gostovanja vratili sa cijelim plijenom, nakon što su prethodno poraženi od Borca (2:0) i Zrinjskog (1:0).

“Ne mogu da budem zadovoljan, s obzirom da smo izgubili. Svi smo frustrirani, s obzirom da energija i količina rada koju smo uložili nisu dali rezultat. Imali smo katastrofalan početak drugog poluvremena, uspjeli smo da se vratimo, ali nije bilo očekivati da u tome uspijemo dva puta. Nismo zaslužili da izgubimo, ali to je tako u fudbalu. Čestitam Slobodi, znalački su se branili, iskoristili prilike koje su stvorili. Sve počinje od odbrane, a mi danas nismo bili dobri u tom segmentu i zato je rezultat takav kakav je”, rekao je u odjavi utakmice trener povratnika u m:tel Premijer ligu BiH Zoran Marić.

Nagovijestio je, međutim, na kraju meča da možda neće još dugo biti na tom mjestu.

“Radi se na dovođenju određenih pojačanja, a ja ću razgovarati sa upravom kluba, oko eventualnih rokada na čelu stručnog štaba, kako bi se izazvala igrača, što je u ovom trenutku najvažnije kako za njih, tako i za klub. Ja imam godina, svašta sam proživio i svjestan sam da je to nekad najjednostavnije rješenje. Isto tako sam svjestan da je klub najvažniji i na prvom mjestu i tako treba i mora da bude”, poručio je Marić, navodi “Mondo.ba“.

Pred igračima Krupe je, inače, “paklen” raspored u naredna tri kola, odnosno do naredne premijerligaške pauze.

Očekuje ih gostovanje Željezničaru, pa domaći meč sa Zrinjskim, pa gostujući meč sa Širokobriježanima.