Trener Igokee imao moždani udar

16.09.2019. | 17:24

Proslavljeni srpski košarkaš i trener Igokee Aleksandar Trifunović preživio je moždani udar.

Aleksandar Trifunović trener KK Igokea, doživio je u nedjelju uveče moždani udara. Trifunović je hospitalizovan na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci i njegovo stanje je stabilno i doktori prate situaciju, saznaju “Novosti”.

Dalje, kako naš list saznaje trener Trifunović osjetio je slabost u svom stanu u Banjaluci, ali je bio veoma priseban i pozvao je Vuka Radivojevića bivšeg igrača Igokeje,a sada funkcionera ovog kluba, i rekao mu da se ne osjeća dobro. Radivojević je ubrzo došao do stana Trifunovića i i odvezao ga u bolnicu.

Inače iskusni stručnjak Aleksandar Trifunović, ovog ljeta je potisao dvogfodišnji ugovor sa trofejnim klubom iz Laktaša. I na klupi je zamijenio Dragana Nikolića.

Trifunović iza sebe ima bogato iskustvo.U dosadašnjem toku trenerske karijere vodio je Crvenu zvijezdu, Lietuvos Rytas, Žalgiris, Panionios, Astanu, te turske klubove Ješilgiresun i Pinar Karšijaku.

Najveći trenrski uspjesi su mu osvajanje litvanskog prvenstva i Baltičke lige sa Žalgirisom, a u Evropi je najbolji rezultat napravio sa drugi litvanskim velikanom Ritasom.

Prije 12 godina je igrao finale tadašnjeg ULEB kupa u kojem je poražen od Real Madrida.

Podsjetimo, KK Igokea je i ove sezone jedini predstavnik BiH u ABA ligi, a nakon dugo vremena igraće i prvenstvo.

 

Izvor:(Novosti.rs)