Trener Filadelfije nakon odlične partije Embida: Nisam pristrasan, ali MVP trka je gotova

05.04.2023. | 08:10

U toku je posljednja nedjelja ligaškog dijela NBA sezone, dijele se posljednje karte za plej-of, dok igrači imaju još svega par utakmica da poprave utisak u borbama za individualna priznanja. Za najsjajnije takmiče se Nikola Jokić i Džoel Embid (Janis Adetokunbo je ipak daleko od ovog dvojca, ma šta pričao Kendrik Perkins), a večeras je Kamerunac glasačima dao ozbiljan razlog da se odluče za njega kada budu birali MVP-a za sezonu 2022/23.

Postigao je 52 poena u pobjedi Filadelfija Seventisiksersa nad Boston Seltiksima 103:101. Dakle, više od polovine poena čete Doka Riversa. Zato je iskusni stručnjak jasan – trka je gotova.

“Mnogo stvari smo odradili pogrešno, ali jedna stvar je bila na mjestu – Džoel Embid. MVP trka je gotova. Zaista. Nismo mogli ništa da pogodimo, a on je dao pola naših poena. U jednoj NBA utakmici. Nisam pristrasan, ali MVP trka je gotova”, rekao je Rivers.

Nije samo dominantno Embidov dodatno učvrstio svoju kandidaturu. Čini se i da je Nikola Jokić pokvario svoje šanse da se domogne treće uzastopne MVP nagrade. Protiv tima sa najlošijim učinkom na Zapadu (20-60), ubilježio je 14 poena, 10 skokova, četiri asistencije i čak osam izgubljenih lopti. Denver je imao priliku da pobjedom obezbijedi prvo mjesto na tabeli Zapadne konferencije, a na kraju je pretrpio poraz rezultatom 124:103.

“Dobro smo počeli utakmicu, ali smo izgubili kontrolu u drugoj četvrtini i u nastavku je sve išlo u njihovu korist. Nismo mogli da pogodimo ni otvorene šuteve, nismo pogađali slobodna bacanja, blokirali su nas… Izgubili smo i previše lopti, dozvolili ofanzivnih skokova… Bila je jednostrana utakmica”, rekao je Nikola poslije susreta u Teksasu.

Jasno je da danak ostavio problem sa listom, zbog kojeg je propustio tri posljednja meča Nagetsa, ali Nikola tvrdi da nema problem.

“Dobro sam se osjećao, ali nisam igrao dobro. Fizički nije bilo problema, ali sa košarkaške strane nisam bio u ritmu”, zaključio je Jokić.

Denver ima još prilika da po prvi put u istoriji obezbijedi prvo mjesto na tabeli Zapada, kao i Jokić da učini da se večerašnja partija zaboravi. Mada se čini da će američka javnost i mediji iskoristiti situaciju da ponovo Embida stave u prvi plan i izbjegnu da Nikoli po treći put uzastopno dodijele MVP nagradu, što bi ga stavilo rame uz rame sa velikanima poput Lerija Birda, Bila Rasela i Vilta Čemberlena (jedini igrači sa tri uzastopne MVP titule).