Trener Borca oprezan pred gostovanje u Tuzli: Nismo bili dobri u prošlom kolu

13.05.2022. | 13:05

Pred fudbalerima banjalučkog Borca u nedjelju je gostovanje tuzlanskoj Slobodi, a ovaj duel još jedna je prilika za potvrdu izlaska na evroscenu naredne sezone.

“Crveno-plavi” su u srijedu odigrali neriješeno protiv Širokog Brijega, a ova utakmica važna je i za Tuzlake koji se bore za opstanak.

“Nismo bili dobri u prošlom kolu osim u uvodnih 20 minuta. Široki je bio kvalitetniji i bukvalno smo se izvukli. Mora to puno bolje u narednom kolu. Gostujemo ekipi koja se bori za goli premijerligaški život, a na takvim mečevima odlučuje karakter , volja, htjenje. Ovo je svakako specifičan protivnik, koji igra na svom terenu i ima pritisak. Mi moramo da im pariramo u segmentu borbenosti ako želimo pozitivan rezultat u Tuzli”, rekao je trener Borca Tomislav Ivković.

Mladi David Čavić nada se osvajanju tri boda i dobroj partiji u predstojećem duelu.

“Nakon neriješenog rezultata protiv Širokog idemo u Tuzlu kod nezgodne Slobode kojoj treba svaki bod. Mi ćemo ići na sva tri boda i da matematički osiguramo naš početni cilj – Evropu. Mislim da trebamo prije svega psihički, a onda i fizički, da izdržimo ove utakmice do kraja i da završimo sezonu na najbolji način”, poručio je Čavić.

Oznake: Borac, Sloboda