Trener banjalučkog Borca pred meč sa Posušjem: Sve osim osvajanja tri boda bi bio neuspjeh

29.10.2021. | 13:46

Fudbaleri banjalučkog Borca u nedjelju dočekuju Posušje u meču 15. kola Premijer lige BiH, a iz „crveno-plavog“ tabora poručuju da bi sve osim osvajanja tri boda bio neuspjeh.

Trener Nemanja Miljanović kaže da postoji određeni pritisak nakon četiri uzastopna remija u šampionatu. Borčev strateg još uvijek ne zna ko će mu od igrača biti na raspolaganju, ali sigurno neće moći da računa na Aleksandra Subića i Bojana Pavlovića, koji su pozitivni na virus korona.

„Bilo je par povrijeđenih igrača nakon utakmice sa Tuzla sitijem, tako da ćemo morati da budemo strpljivi. Današnji i sutrašnji trening će nam dati pravu sliku na koliko igrača možemo da računamo. Utakmica protiv Posušja slična je onoj protiv Leotara, gdje neminovno trebamo pobjedu. Četiri utakmice smo bez tri boda i jedini rezultat koji nam odgovara, kako bi zadržali priključak za ostalim ekipama, jeste pobjeda. Malo imamo problema sa igračkim  kadrom, ali smatram da smo dovoljno kvalitetni i možemo do pozitivnog rezultata. Pritisak je prisutan, posljednja četiri meča nismo pobjedili i sve osim trijumfa bio bi neuspjeh“, rekao je Miljanović.

Marko Kujundžić kaže da su on i saigrači napravili dobru uvertiru za predstojeći meč plasmanom u osminu finala Kupa BiH.

„Smatram da poslije ovih neriješenih rezultata postoji određeni pritisak, ali isto tako mislim da ćemo ponovo pokazati da smo najbolji kada je prisutno moranje. Pobjeda je jedina opcija i samo tri boda bi nas ostavila u vrhu tabele“, izjavio je Kujundžić.

Utakmica između Borca i Posušja na programu je u nedjelju na Gradskom stadionu u 17 časova.