Treći poraz u nizu: Bogdanović pružio sjajnu partiju, ali nedovoljno za Atlantu

22.11.2023. | 08:58

Izuzetnu partiju zabilježio je Bogdan Bogdanović, svoju drugu najefikasniju u tekućoj sezoni. „Zatrpao“ je kapiten srpske reprezentacije koš Indijana Pejsersa, ali nije pomogao svom timu da izbjegne treći poraz u nizu. Jednostavno, odbrana tima koji vodi Kvin Snajder bila je izuzetno loša, pa je u “Stejt farm arena” u Atlanti ekipa Indijana Pejsersa došla do pobjede rezultatom 157:152 posle 48 minuta košarke. Da, dvije ekipe su ukupno ubacile 309 poena, iako nije bilo produžetka.

Poslije ovog trijumfa, Pejsersi Rika Karlajla su na skoru 8-5, dok su Hoksi na 6-7. Možda i bitnije od samog skora, ova pobjeda je sastavu iz Indijanapolisa obezbedila mjesto u nokaut-fazi NBA turnira, budući da su novom pobjedom obezbijedili prolaz iz A grupe Istočne konferencije.

Bogdanović je igrao fantastično tokom 26 minuta koje je proveo na terenu. Nekadašnji bek Partizana, Fenerbahčea i Sakramenta je za 26 minuta na drečavom parketu hale ubacio 26 poena (10/15 iz igre, 4/4 slobodna bacanja) i upisao za 2 skoka.

Jedini efikasniji od njega u poraženom timu bili su bekovi Trej Jang (38 poena, 13/17 iz igre, 8 asistencija) i Dežante Marej (28 poena, 11/19 iz igre, 5 asistencija i 5 izgubljenih lopti).

Fenomenalnu sezonu u Pejsersima nastavlja da igra američki reprezentativni plejmejker Tajris Haliburton. Hoksima je ubacio 37 poena (11/18 iz igre, 6/7 slobodna bacanja), uz 5 skokova, 16 asistencija i 6 izgubljenih lopti. Pratili su ga Badi Hild sa 24 i Obi Topin sa 21 poenom.

Imala je Atlanta šansu da dođe do trijumfa u uzbudljivom finišu, ali Marej nije bio precizan. Ispostavilo se da je utakmicu riješila Hildova trojka u poslednjem minutu. Sledeću utakmicu Atlanta igra kod kuće protiv Bruklina, a Indijana dočekuje Toronto.