Trebao da brani prošlogodišnju titulu: Nakon Nadala i Medvedev odustao od Dohe

15.02.2024. | 14:30

Poslije Rafaela Nadala, sada je i Danil Medvedev otkazao svoje učešće na turniru u Dohi gdje je trebalo da brani prošlogodišnju titulu.

’’Na žalost neću moći da branim titulu. Još nisam 100 odsto spreman da se takmičim. Veoma mi je žao turnira, navijača i sponzora koji su se uvijek prema meni odlično ponašali kada sam bio u Dohi. Volim da igram ovaj turnir i jedva čekam da ponovo dođem“, istakao je treći teniser svijeta.

Medvedev je otkazao i učešće u Roterdamu u ovoj sedmici, gdje je takođe branio titulu i sada će skoro sigurno ostati bez trećeg mjesta na svijetu. Ako Janik Siner pobijedi u Roterdamu, odmah će mu preoteti broj 3. Međutim, ako Italijan ostane kratkih rukava u Holandiji, onda će zavisiti od njegovih sljedećih rezultata.

Poslije njegovog otkaza, najbolje rangirani prijavljeni teniser u Dohi je baš Rubljov, koji bi trebalo da bude prvi nosilac na žrijebu. Prvi sljedeći je još jedan Rus, Karen Hačanov, ali tek 17. na ATP listi. Francuz Igo Imber je 18, a iz prvih 20 nema više nikoga. Ostali nosioci bi trebalo da budu Aleksander Bublik, Alehandro Davidovič, Jan-Lenard Štruf, Lorenco Muzeti i Talon Grikspor.

Od poznatih tenisera prijavljen je i Endi Mari, dok niko od srpskih tenisera nije u glavnom žrijebu.