Treba li se Edin Džeko zabrinuti? Fenerbahče doveo novog napadača!

10.02.2024. | 17:25

Edin Džeko je ove sezone kapiten, te najefikasniji i najbolji igrač Fenerbahcea.

No, posljednjih nekoliko utakmica mu traje golgeterski post, a Fenerbahce je sada doveo novog napadača i to na posudbu.

Prošle godine na ljeto je u redove Fenerbahčea stigao Edin Džeko. Stigao je nakon dvije sezone u Interu u kojima je po dva puta osvajao kup i superkup Italije, te igrao finale Lige prvaka. Dijamant je odmah preuzeo kapitensku traku. Ove sezone je s 20 golova i sedam asistencija najveći “krivac” što je Fenerbahče u igri za četiri trofeja.

Međutim, nekoliko utakmica već traje golgeterski post Edina Džeke. Koristi to Michy Batshuayi koji rješava utakmice i koji je stigao do brojke od 17 golova u sezoni, a sada je Fenerbahče odlučio da povuče novi potez.

Serdar Dursun stigao u Fenerbahče

Ljetos je Serdar Dursun otišao iz Fenerbahčea. Ovaj turski napadač pridružio se Karagumruku, no već sada se vraća na Šukru Saradžoglu stadion.

Naime, ovaj fudbaler stigao je u staro jato na posudbu do kraja sezone. Ostaje da vidimo šta to znači za Džeku i Batshuayija, te da li će i koliko igrati pokraj njih.

Ove je sezone na 22 nastupa u turskoj Super Ligi Dursun postigao samo tri pogotka. Isto toliko je dao na dva nastupa u kupu.

Radi se o napadaču koji je rođen u Hmaburgu, a seniorski fudbal počeo je igrati u drugom timu Hannovera. No, ubrzo se vraća u Tursku koja mu je matična država.

Igrao je za Eskisehirspor, Sanliurfaspor, Denizlispor, Karagumruk, pa Greuther Furth i Darmstadt u Njemačkoj, prije dolaska u Fenerbahce 2021. godine, piše sportsport.ba.