Transfer koji se pamti: Prije tačno 17 godina Kristijano Ronaldo je potpisao za Junajted

12.08.2020. | 14:29

Na današnji dan, 12. avgusta 2003. godine, dogodio se jedan od najvažnijih transfera u istoriji Mančester junajteda.

Priča o dolasku Kristijana Ronalda u Junajted vezana je za prijateljsku utakmicu koju su “crveni đavoli” odigrali šest dana ranije protiv Sportinga iz Lisabona.

Aleks Ferguson je 6. avgusta 2003. imao upozorenje za svoje fudbalere.

“Imaju talentovanog mladog krilnog igrača. Pazite na njega, okej? Brz je i okretan, može nam napraviti mnogo problema”, rekao je tada Ferguson. Taj golobradi mladić bio je Kristijano Ronaldo. Odigrao je fenomenalnu utakmicu.

Odbrambene fudbalere Junajteda driblinzima je dovodio do ludila, a nakon meča Ferguson nije želio napustiti stadion dok ne dogovori transfer mladog Portugalca u svoj tim.

Šest dana kasnije Ronaldo je s Junajtedom potpisao ugovor vrijedan 12,4 miliona funti. Sve ostalo je istorija.

Ronaldo je sa Mančester junajtedom osvojio Ligu šampiona i Premier ligu, a kasnije je prešao u Real Madrid s kojim je takođe osvojio sve trofeje u klupskom fudbalu.

Kruna njegove karijere dolazi 2016. godine kada je osvojio i Evropsko prvenstvo u Francuskoj sa svojim Portugalom, iako mu se za taj podvig nisu davale prevelike šanse. U julu 2018. godine potpisao je za Juventus i sa “starom damom” dvije godine zaredom je prvak Italije, piše Avaz.