Transfer karijere za momka iz Bijeljine: Ristić pojačao Benfiku

26.05.2022. | 19:59

Benfika se pohvalila drugim pojačanjem za narednu sezonu. Srpski fudbaler Mihailo Ristić (26) zvanično je predstavljen kao novo pojačanje slavnog portugalskog kluba.

Imajući u vidu veličinu kluba, nema sumnje da se radi od transferu karijere momka iz Bijeljine.

Srpski reprezentativac stiže kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Monpeljeom, a kako navode pojedini mediji Benfika je odnijela veliku pobjedu u borbi za njegov potpis, jer su ozbiljno bili zagrizli i Olimpik Marselj, Olimpijakos, dva neimenovana španska kluba, jedan njemački… I Monpelje je hteo da zadrži 26-godišnjeg fudbalera, ali finansijski nije mogao da parira ostalima.

Ristić je potpisao na 3+1 godinu ina Lužu bi trebalo da odmijeni Aleksa Grimalda za kog se govori da će najvjerovatnije u Barselonu. Neće, međutim, nekadašnji prvotimac Crvene zvezde jedini konkurisati za tu poziciju u timu, pošto se očekuje da dvostruki šampion Evrope dovede još jednog lijevog beka. Ono što je gotovo izvjesno to neće biti Urugvajac Matijas Olivera, koji je sve dogovorio sa Napolijem.

Podsjetimo, Benfika je prije Mihaila Ristića angažovala 24-godišnjeg hrvatskog napadača Petra Musu iz Boaviste za 5.000.000 evra. Spekuliše se da je na meti i David Neres iz Šahtjora.

Ristićevim dolaskom u Benfiki je nastavljena duga tradicija dovođenja srpskih igrača. Samo u ovom veku dres kluba iz Lisabona nosili su Ljubinko Drulović, Nemanja Matić, Ljubomir Fejsa, Filip Đuričić, Stefan Mitrović, Luka Jović, Andrija Živković, Mile Svilar…

Tokom prošle sezone, kao pozajmljeni igrač Marselja, za portugalski klub nastupao je i Nemanja Radonjić.

Oznake: Benfika, Transfer