Tragično završena potraga! Mladi fudbaler pronađen mrtav na šinama VIDEO

16.10.2023. | 19:37

U Španiji je tragično završena potraga za Alvarom Prijetom.

Mladi 18-godišnji fudbaler Kordobe je poslije nekoliko dana potrage pronađen mrtav na šinama. Njegov klub se sada zvanično oglasio i potvrdio vijesti o smrti, nakon što se nekoliko dana vodio kao nestao.

Španska policija vjeruje da je Prijeto posljednji put viđen u srijedu kada je prespavao kod prijatelja u Sevilji, a u 7:20 je vozom trebalo da krene iz Santa Huste do Kordobe gdje je trebalo da se javi klubu za koji nastupa.

Ipak propustio je voz i pokušao da dođe do Barselone drugim, ali ga je iz tog voza izbacilo obezbjeđenje. Na kraju je njegov telefon ostao bez baterije i ugasio se, a navodno Prijeto nije imao novca da kupi novu voznu kartu.

Oko 21 čas gubi mu se svaki trag i on je dan kasnije proglašen nestalim. Lokalna policija ga je bez ikakvog uspjeha tražila nekoliko dana, a onda je njegov leš pronađen na šinama između dvije vozne kompozicije.

Prijeto je nastupao za Kordobu u trećoj španskoj ligi, a uz to je bio student građevine.

Klub koji je posljednji put u elitnom rangu španskog fudbala igrao u sezoni 2014/15 oglasio se emotivnom porukom i objavio vijest o njegovoj smrti, a direktor kluba Antonio Fernandez Monterubio je takođe poslao poruku saučešća.

“Naše najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i saigračima Alvara Prijeta. Oni imaju našu bezuslovnu podršku. Svima se zahvaljujemo na podršci u ovim teškim trenucima”, rekao je on.