Tragične vijesti stižu iz Berlina: Predsjednik Herte preminuo u 43. godini

16.01.2024. | 13:25

Tragične vijesti stižu iz Berlina – predsjednik Herte Kaj Bernštajn iznenada je umro u 43. godini.

Smrt nekadašnjeg vođe navijača, koji je od 2022. postavljen na funkciju predsjednika kluba, saopštila je Herta na zvaničnom sajtu.

“Cijela porodica Herte oplakuje smrt Kaja i u mislima su nam njegova porodica i prijatelji. Molimo sve da poštuju privatnost porodice u ovim teškim vremenima”, navodi se u saopštenju Herte.

Kaj Bernštajn bio je vlasnik marketinške agencije, ali i istaknuti vođa navijača Herte, a postavljen je za predsjednika kluba u junu 2022. godine kada je na izborima pobijedio favorizovanog Franka Štefela dobivši 1.670 glasova od prisutnih 3.016 članova kluba.

Bio je jedan od osnivača navijačke grupe „Harlekins Berlin 98“ i jedan od vođa koji se često mogao vidjeti na tribini sa megafonom kako vodi navijanje.

Nakon preuzimanja kluba Bernštajn je najavio novi start i govorio da je Herta „u intenzivnoj njezi, ali da je moguće da se očisti i da ozdravi“.

Feliks Magat je u međuvremenu pretrpošle sezone uspio da spasi klub od ispadanja, ali prošle sezone klub iz Berlina je završio na posljednjem mjestu na tabeli Bundeslige i ispao u “Cvajtu”, gdje je trenutno, nakon polovine sezone, na sedmom mjestu sa šest bodova zaostatka za trećim mjestom koje vodi u baraž za Bundesligu.

Oznake: Fudbal, Preminuo