Tragedija u Italiji: Bivši fudbaler Torina pronađen mrtav u automobilu

14.06.2022. | 16:28

Strašne vijesti stižu iz Italije!

Nekadašnji nigerijski napadač Akim Omolade (39) pronađen je mrtav u svojim kolima u Palermu, gradu u kojem je živio nakon igračke karijere. Čovjek koji je svojevremeno odigrao nekoliko mečeva za tim Torina u Seriji A godinama je živio na Siciliji, gdje je branio boje nekoliko manjih timova.

Njega su u vozilu primijetili sluačjni prolaznici, koji su odmah obavijestili nadležne. Ljekarske ekipe koje su izašle na teren mogle su samo da konstatuju smrt bivšeg fudbalera, a porodica i prijatelji ostali su šokirani.

Omolade se prethodnih dana nekoliko puta požalio na bolove u nozi, a ostaje da se ispita da li oni imaju neke veze sa smrću bivšeg fudbalera Torina, Treviza, Ređijane i još desetak italijanskih timova.

Njegova smrt šokirala je Italiju, ali i rodnu Nigeriju iz koje je još kao dječak došao u Evropu, prenosi Mondo.

Omolade je sa 17 godina stigao u Italiju, gdje je odmah debitovao za Trevizo u Seriji B. Nakon samo jedne sezone se preselio u Torino sa kojim je igrao Seriju A, a zatim je uslijedio pad u njegovoj karijeri. Narednih godina nosio je dres brojnih niželigaša, a od fudbala se oprostio 2017. godine.