Tragedija, sudija nije prekinuo meč: Mladi bokser preminuo VIDEO

04.11.2021. | 17:14

Mladi bokser iz Zimbabvea Taurai Zimunia (24) preminuo je u bolnici od posljedica brojnih udaraca koje je primio u subotu u meču protiv Tinaše Majonija.

Zimunia, koji se borio u superbantam kategoriji, je tokom meča primio nekoliko snažnih udaraca i bilo je pitanje trenutka kada će pasti na pod. Ali, na iznenađenje prisutnih, sudija nije prekidao borbu iako je mladi bokser teturao po ringu. Na kraju je pao na pod i počeo se tresti.

Ljekari su mu odmah ukazali pomoć i prevezli ga u bolnicu, ali nažalost, spasa mu nije bilo. Preminuo je nakon dva dana od posljedica nokauta. Njegova smrt šokirala je tamošnju javnost. Mnogi smatraju da se smrt mogla spriječiti da je sudija na vrijeme reagovao i prekinuo borbu. Takođe, upitno je i zašto trener Tauraija Zimunije nije bacio peškir u ring kada je vidio da je njegov boksač u teškoj situaciji. Bokserski savez Zimbabvea je zbog svega pokrenuo istragu.

Nesretni Tauri prvi je boksač u Zimbabveu koji je preminuo od zadobivenih udaraca tokom meča.

“Najprije ćemo ga dostojno sahraniti, a onda ćemo sjesti i vidjeti treba li provesti istragu”, rekao je jedan od bokserskih čelnika, Laurens Zimbudzana.

“Izgubili smo jednog od najperspektivnijih boksera. Radio sam s njim godinama, gledao sam kako napreduje i pred njim je bila blistava budućnost”, kazao je potišteno njegov trener Tatenda Gada.

Zimunia je počeo boksati prije četiri godine i to sve zbog oca Samsona, bivšeg boksera, u kojem je vidio uzor. Nažalost, izgubio je najvažniju bitku u svom životu.