Trabzonspor čeka pakao u Beogradu: Crvena zvezda napada silovito

27.10.2022. | 08:31

Fudbaleri Crvene zvezde domaćini su timu Trabzonspora u utakmici pretposljednjeg, petog kola grupe H u Ligi Evrope. Meč na stadionu “Rajko Mitić” počinje u 21 čas.

Poslije tri pobjede na gostovanjima u poslednjih sedam dana Zvezda namjerava da nastavi pobjedničku seriju i na domaćem terenu u međunarodnom duelu sa turskim šampionom.

Crvena zvezda je u prethodna četiri kola pobijedila Fenerbahče sa 4:1 kod kuće i pretrpjela tri poraza, od Monaka u Beogradu sa 1:0, od Trabzona u drugom kolu sa 2:1 u Turskoj i u prethodnom četvrtom kolu od Ferencvaroša u Budimpešti sa 2:1.

Na tabeli grupe H Ferencvaroš je prvi sa devet bodova, drugi je Trabzon sa šest koliko ima i Monako na trećem mjestu, dok je Crvena zvezda posljednja sa tri boda.

Pred crveno-bijelima je prioritet pobjede u ovom meču jer bi se bodovno izjednačili sa turskim timom na tabeli čime bi se umiješali u borbu za ostanak u Evropi i tokom zime, a svaki drugi rezultat sem trijumfa gotovo izvjesno bi značio eliminaciju srpskog šampiona.

Fudbaleri Crvene zvezde su do sada dva puta igrali na Marakani protiv nekog turskog kluba i u oba slučaja je rival bio Galatasaraj. Tadašnje pobjede od 3:1 i 2:0 ulivaju samopouzdanje pred večerašnji meč sa turskim šampionom.