Totenhem neumoljiv! Zbog njih je prekinut vatreni derbi, a sad će ih kazniti i klub

07.09.2021. | 09:23

Totenhem će kazniti Đovanija Lo Selsa i Kristiana Romera jer su se reprezentaciji Argentine priključili bez dozvole kluba, a njihov nastup za nacionalnu selekciju bio je povod prekida derbija protiv Brazila.

Utakmica između Brazila i Argentine, koja je u nedjelju naveče trebala biti odigrana u Sao Paulu u sklopu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, prekinuta je nekoliko minuta nakon početka.

Zbog njih je prekinut veliki derbi

Razlog prekida bila su četvorica argentinskih fudbalera koja su prekršila pravilo o karantini. Budući da je delta varijanta koronavirusa raširena u Velikoj Britaniji, svako ko dolazi iz Britanije mora provesti 14 dana u karantini, a igrači Aston Vile i Totenhema, Emiliano Martinez, Kristian Romero, Đovani Lo Selso i Emiliano Buendia, to nisu napravili. Zbog toga je brazilski zdravstveni regulator odlučio prekinuti utakmicu i protjerati ih iz zemlje

Ova četiri igrača planiraju doći u Hrvatsku, gdje će provesti desetak dana, nakon čega će se vratiti u Englesku. Oni po ulasku u Hrvatsku moraju pokazati negativan test na koronavirus i neće morati u samoizolaciju. Ulaskom u Veliku Britaniju po povratku iz Južne Amerike morali bi deset dana biti u izolaciji.

Totenhem ih želi kazniti

Prekid utakmice protiv Brazila nije jedini problem za Lo Selsa i Romera, igrače Totenhema. Njih sada želi kazniti i ovaj londonski klub, piše Sky Sports.

Naime, argentinski tandem je otišao za Južnu Ameriku iako je to bilo protiv želje kluba i zbog toga ga sada očekuje velika kazna.

Za razliku od Lo Selsa i Romera, igrači Aston Vile Buendia i Martinez imali su dogovor s klubom da mogu otputovati na utakmice reprezentacije.

Čeka ih boravak u Hrvatskoj

Totenhem je sada u neugodnoj situaciji jer Romero je tek nedavno stigao u klub iz Atalante za 42 milijuna funti. Sparsi ne žele narušavati odnos s njim, ali moraju ostaviti jaku poruku zbog kršenja discipline.

Iako će dolaskom u Hrvatsku izbjeći odlazak u samoizolaciju, navedeni igrači će propustiti utakmice svojih klubova sljedećeg vikenda, kada Vila gostuje kod Čelsija, a Totenhem ide u goste Cristal Palasu, piše Index.hr.

Oznake: Kazna, Totenhem