Totalna rasprodaja u Kataloniji: Samo nekoliko fudbalera Barselone nije na prodaju

16.08.2020. | 14:08
Španski Mundo deportivo objavio je kako se u Kataloniji sprema totalna rasprodaja. 

Trener Kikeu Setijenu je već na izlaznim vratima i samo je pitanje trenutka kada će mu se naći zamjena, ali i igrački kadar će doživjeti velike promjene.

Kako je objavljeno na prodaju su svi osim osim Mark Andre Ter Štegena, Lionela Mesija i Frenkija De Jonga, kao i mladih Ansu Fatija i Rikija Puiga .

Klub bi mogao da napustiti Luis Suarez. Urugvajac ima opciju da produži ugovor za još jednu sezonu, ali je sva prilika da bi prije kraja prelaznog roka mogao otići. Samjuel Umtiti je drugi od skupljih igrača koje Barsa namjerava prodati, tim prije što ima ugovor do 2023., a kako je objavljeno slično je i sa Osmanom Dembeleom.

Ivan Rakitić je i prije debakla od Bajerna bio na prodaju i pitanje je samo gdje će otići, što se ne može reći za Đordija Albu. Sa ugovorom do 2024. godine i izlaznom klauzulom od 500 miliona, teško je da će tu moći da bude selidbi, pod uslovom da Barselona ne spusti cijenu, svjesna da Alba više nije dovoljno dobar za startera.

“Mundo deportivo” piše da su za prodaju i Antoan Grizman i Serđi Roberto, Nelson Semedo i Arturo Vidal su takođe na prodaju, uprkos tome što je klub nedavno pregovarao produžetak saradnje baš sa Semedom. Tu je i niz drugih igrača s manjom minutažom, piše Avaz.