Totalna dominacija: Henman predviđa šta će Đoković osvojiti naredne godine

25.12.2023. | 17:53

Nekadašnji britanski teniser Tin Henman izjavio je danas da će Novak Đoković da dominira i tokom 2024. godine i dodao da vjeruje da će Srbin naredne sezone da osvoji još najmanje dva grend slem turnira, prenosi Eurosport.

Đoković je ove godine osvojio sedam trofeja, od čega tri grend slema (Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open) i Završni masters u Torinu. On je po osmi put u karijeri sezonu završio na prvom mjestu ATP liste.

Đoković je u karijeri osvojio 24 grend slem trofeja. Henman je istakao da vjeruje da će srpski teniser u 2024. godini da nastavi dominaciju u muškom tenisu.

“Ne bih se iznenadio kada bi Srbin naredne sezone svom rekordu doda još dva grend slem trofeja. Đoković je prvi favorit za osvajanje trofeja na grend slemovima. Kao drugog favorita bih zajedno stavio Karlosa Alkaraza i Janika Sinera. Znam da je Alkaraz osvojio par slemova, ali Siner je igrao na drugom nivou posljednjih nekoliko mjeseci. Sljedeće godine biće odigrana četiri grend slema. Ne bi me iznenadilo da Đoković osvoji dva, a da na nekima slave i Alkaraz i Siner. To će vrijeme da pokaže”, istakao je Henman.

Đoković će 27. decembra u Rijadu odigrati egzibicioni meč protiv Španca Karlosa Alkaraza. Najbolji teniser svijeta će potom od 29. decembra do sedmog januara predvoditi Srbiju na Junajted kupu u Australiji.

Srpski teniser će braniti titulu na Australijan openu, koji će biti odigran od 14. do 28. januara naredne godine u Melburnu.