Toni Šunjić donio odluku: Dogovoren veliki povratak u BiH

30.01.2024. | 15:28

HŠK Zrinjski će uskoro dobiti novo veliko pojačanje.

Naime, u Mostar stiže nekadašnji bh. reprezentativac Toni Šunjić. Dogovor je skoro postignut i očekuje se zvanična potvrda. Plemići će tako dobiti veliko pojačanje u zadnjoj liniji i krenuti ka odbrani naslov prvaka.

Trenutno zaostaju sedam bodova sa FK Borac, te nas očekuje itekako zanimljiv drugi dio sezone.

Šunjić je posljednji angažman imao u Kini, a prije par dana je potvrdio rastanak nakon tri godine.

Šunjić je u Kinu otišao u septembru 2022. godine kada je napustio moskovski Dinamo, te je potpisao za BJ Gouan.

Međutim, za Gouan skoro da nije igrao jer je otišao prvo na posudbu u Henan, a zatim ga je ovaj klub otkupio za skoro tri miliona eura. Ipak, uslijedio je rastanak poslije kojeg se javio na društvenim mrežama.

“Nakon tri i po nevjerovatne godine došlo je vrijeme za rastanak. Želim da se iskreno zahvalim za sve divne momente koje smo dijelili u ovom periodu moje karijere. Hvala na podršci, a posebno tokom izazovnog vremena u pandemiji koronavirusa, to meni mnogo znači”, poručio je Šunjić i dodao.

“U životu planovi dobiju neočekivane preokrete. Razgovarao sam s čelnicima kluba i zajedno smo odlučili da potpišem sporazumni raskid saradnje. Uvijek sam davao sve od sebe na utakmicama i treninzima za ovaj klub”.

“Hvala svima što su bili dio veoma važnog mog putovanja ovdje. Želim vam svima sve najbolje i mnogo uspjeha u narednoj sezoni”.

Sada se očekuje da bude predstavljen u Mostaru, što će sigurno izazvati dodatnu euforiju među navijače Zrinjskog.

Inače, ovaj rođeni Mostarac u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao je 41 utakmicu i postigao je jedan pogodak.

Ponikao je u Zrinjskom, a pored Kine u Evropi je igrao za Kortrijk, Zoryju, Kuban Krasnodar, Stuttgart, Palermo i moskovski Dinamo.