Tonali priznao da se kladio na utakmice: Sad je poznato i kakvu će kaznu dobiti

24.10.2023. | 14:57

Fudbaler Njukasla Sandro Tonali i tim advokata koji ga zastupa održao je sastanak sa predstavnicima tužilaštva u Italiji, tokom kojeg je priznao da se kladio na utakmice Milana i na kojima je nastupao. S obzirom na to da vezista tokom istrage sarađuje sa predstavnicima zakona, “Skaj Italija” saznaje da bi strane mogle da se nagode i da Italijan bude suspendovan samo na 10 mjeseci, što je znatno manje od prethodno najavljenih 16.

Prethodno se znalo da su akteri skandala nelegalnog klađenja i Juventusov Nikolo Fađoli i Nikolo Zaniolo, koji je pod ugovorom sa Galatasarajem, ali je trenutno na pozajmici u Aston Vili. Fađoliju je suspenzije već izrečena – sedam mjeseci i pet uslovne kazne, jer je razotrkio razmjere čitavog slučaja.

Svi koji su umješani u ovaj zločin bi mogli da dobiju kazne do tri godine zabrane bavljenja fudbalom. Skaj saznaje da su Tonalijevi advokati i tužilaštvo blizu dogovora, po kojem bi 23-godišnjak bio suspednovan do avgusta 2024. godine.

Sandro bi tako propustio sve mečeve tekuće sezone i Evropsko prvenstvo narednog ljeta. Pošto presuda još nije donijeta, Italijan još ima pravo nastupa za Njukasl.

Ukoliko Tonalijev pravni tim uspije da “izboksuje” takvu kaznu, čini se da će nekadašnji kapiten Milana biti u veoma dobroj poziciji. Prethodno se spekulisalo da ga očekuje 16 mjeseci suspenzije, uz još toliko uslovne kazne.

Nedavno je zbog sličnih postupaka kažnjen i napadač Brentforda Ajvan Toni – sa osam mjeseci suspenzije, ali se on nije kladio na utakmice na kojima je igrao.

Vezista rođen 2000. godine je za trofejni klub nastupao od 2021. do prethodnog ljeta, kada je u transferu vrijednom 64 miliona evra pojačao Njukasl.

Tonali je ponikao u Pjaćenci, ali je prije seniorskog debija igrao i u omladinskom pogonu Breše. U tom klubu je doživeo afirmaciju, da bi potom pojačao Milan. Za reprezentaciju Italije je nastupio 15 puta.

Oznake: Kazna, Klađenje, Tonali