“To nije dobra ideja Novaka Đokovića”: Prigovori Švajcaraca na račun srpskog asa

U avgustu će se navršiti godinu dana otkako je osnovana i zvanično PTPA, nova asocijacija teniskih profesionalaca.

Ono što su Vasek Pospišil i Novak Đoković objelodanili tada, otišlo je podaleko, organizacija nastavlja još jače da se bori za veća prava igrača u svijetu tenisa.

Ipak, to ne nailazi na odobravanje od strane ATP, ali i mnogih drugih koji su u sadašnjem sistemu tenisa. Švajcarski list “Bazler Cajtung” objavio je intervju sa Džefom Koletom, direktorom turnira u Gštadu koji se protivi suštinskim idejama PTPA.

Jedna od stvari kojih se Kolet dotakao u tom razgovoru bila je i disproporcija između velikih i malih turnira.

“Problem je što svi žele da budu u većoj kategoriji nego što jesu. Svi žele da gledaju, Rodžera, Nadala, Đokovića. Ali to nije moguće. To je kao u fudbalu: Liga šampiona, to su kod nas grend slemovi. Turniri Serije 1.000 su Liga Evrope. Oni sa ATP 500 još dobro prolaze. Ovi sa ATP 250 se muče. Ipak, kukanje nas nigde neće odvesti. Ja mogu da živim sa našom situacijom, ali gledaoci i sponzori imaju problem sa tim. Žele da imamo sastav igrača kao na velikom turniru, a to jednostavno nije moguće”, kaže KOlet, a prenosi B92

On nije saglasan sa izjavom čelnih ljudi iz PTPA da igrači “nemaju dovoljno veliku moć odlučivanja”.

“Ako pitate direktore turnira, oni ne misle da se igrači ne pitaju. Naprotiv. Mi smo htjeli da spojimo naše turnire u Lozani i Gštadu, napravimo kombinovani događaj za teniserke i tenisere. ATP nas je podržao, isto i WTA, svi su se složili, ali su igrači blokirali projekat. Vidite, igrači ipak imaju dosta moći”, kaže Kolet.

Na pitanje da li je nova asocijacija (PTPA) potrebna, ima jasan odgovor.

“Ne mislim da je potrebna. ATP sistem je idealan. Igrači i turniri imaju po 50 odsto u odlučivanju. Ako želite da stvari radite na način na koji to želi Novak Đoković, ravnoteže će se poremetiti. Posljedice će biti nemjerljive. To nije dobra ideja Novaka Đokovića”, zaključio je direktor turnira u Gštadu, piše Srpskainfo.

 

Ostavite komentar: