To je taj ritam: Nakon brojnih promjena u timu Igokea igra sve bolje

29.01.2024. | 07:59

Nakon brojnih promjena u timu, čini se da je Igokea pronašla pravi ritam i igra sve bolje. U 18. kolu ABA lige savladali su Borac Čačak 78:62 i tako napravili veliki korak ka plej-ofu.

Tim iz Laktaša je igrao veoma brzo, dolazio do laganih poena, a značajan učinak su dali i košarkaši s klupe koji su ubacili čak 54 poena. Kosta Kondić je na kraju bio najefikasniji sa 17 poena i osam asistencija. U sve boljoj formi je i Džeki Karmajkl koji je imao 16 poena. Na drugoj strani Danilo Tasić je ubacio 19 poena. Trener Vladimir Jovanović ističe da se ekipa polako privikava na nove zahtjeve.

– Mislim da smo veći dio utakmice odigrali onako kako smo i željeli. Defanzivno smo bili solidni u većem delu utakmice, izuzev starta treće dionice gdje smo dozvolili Borcu da se vrati. Generalno, timskom igrom u oba smjera došli smo do važne pobjede. Ovaj trijumf će nam dati mnogo samopouzdanja za naredni period. Ovo je važno za nas. Rekao sam ranije da je cilj svaki meč pripremiti dobro i pokušati pobijediti. Spremamo se već za narednu utakmicu. Borcu želim da ostvare svoje ambicije – rekao je Jovanović. Odlične partije u posljednjim mečevima pruža plejmejker Kosta Kondić. Nakon što je odigrao kvalitetno u Podgorici, sada je sličnu partiju ponovio i protiv Borca.

– Nakon promjena u timu želimo da igramo brže i agresivnije. Trebalo nam je vremena da se priviknemo, ali djeluje da to sve bolje izgleda i da imamo još prostora za napredak. Protiv Borca smo ispoštovali veći dio onoga što je stručni štab postavio pred nas i došli smo do veoma značajne pobjede. Zadovoljni smo zbog toga, posebno jer smo u prošlom kolu doživjeli težak poraz. Sad smo djelovali puno bolje, pronašli smo svoj ritam i treba da nastavimo da igramo na ovaj način. Uživamo u košarci i to je najvažnije – istakao je nakon meča Kondić.

U narednom kolu Igokea će gostovati kod FMP-a.

Aplauzi za Talića

Plejmejker Borca Darko Talić gostovao je u Laktašima gdje je prvi put zaigrao protiv svog bivšeg kluba Igokee i dobio aplauze publike.

– Osam sezona sam bio u klubu i prvi put sam došao ovdje da igram tako da je osjećaj prelijep. Jedva sam čekao da dođem na svoj parket i hvala na aplauzima. Igokea je u trećoj četvrtini iskoristila naš pad i dobila meč i želim im sve najbolje – rekao je Talić, piše Glas.