Titula karijere Hamada Međedovića: On je novi biser svjetskog tenisa!

02.12.2023. | 20:45

Srpski teniser će inkasirati 514.000 dolara, a već je stigao u društvo Karlosa Alkaraza, Janika Sinera i Stefanosa Cicipasa, prethodnih osvajača “Nekst džen” turnira.

Hamad Međedović je novi šampion turnira Nove generacije (Nekst džen) koji ATP već godinama unazad organizuje za najveće talente svjetskog tenisa do 21 godine.

Međedović je u finalu turnira u saudijskoj Džedi savladao Francuza Artura Fisa, inače 36. tenisera svijeta, rezultatom 3:2 (3:4, 4:1, 4:2, 3:4, 4:1).

Srpski teniser, trenutno 110. teniser svijeta, prikazao je izuzetnu igru na turniru u Saudijskoj Arabiji, tokom čitave sedmice, pošto je upisao svih pet pobjeda. Za ovaj uspeh nije zaradio nove ATP bodove, jer ovaj turnir ne spada u klasičan ATP kalendar, ali zato jeste zaradio 514.000 dolara.

Međedović je gubio setove samo u taj-brejkovima prvog i četvrtog seta. U tom drugom taj-brejku je imao i dvije meč lopte na servis Francuza koje nije mogao da iskoristi. Ipak, poslije odlaska u peti set nimalo nije pao nivo njegove igre – naprotiv, brzim brejkom je prokrčio sebi put do najveće titule u karijeri.

Turnir “Nekst džen” ustanovljen je 2017. godine, a od tada su ga osvajali i danas neki od najboljih igrača svijeta – Karlos Alkaraz, Janik Siner i Stefanos Cicipas. Možda u godinama koje slede i Hamad Međedović stigne u njihovo društvo u vrhu ATP liste.