Tijelo poslano na obdukciju: Mlada košarkašica (18) pronađena mrtva

16.08.2022. | 10:19

Mlada košarkašica iz Rumunije, Alesija Marija Rajkju, pronađena je mrtva u svojoj kući na dan kada je napunila 18 godina.

Kako pišu rumunski mediji, Alesiju su pronašli u nedjelju ujutro bez znakova života, na tijelu nisu pronađeni znakovi nasilja.

Tijelo mlade devojke predato je Nacionalnom institutu za sudsku medicinu, tu će biti obavljena obdukcija koja će pokazati i šta je bio uzrok smrti.

Navodi se da Alesija nije imala bolesti koje bi mogle tako brzo da okončaju život. Kancelarija za sumnjive smrti prestoničke policije otvorila je dosije kako bi razjasnila okolnosti.

“Život košarkašice sa velikom perspektivom je prerano okončan… Jedna od najtalentovanijih sportistkinja generacije 2004. više nije sa nama. Alesia Maria Raiciu umrla je na dan kada je napunila 18 godina. Osvojila je brojne medalje na nacionalnim prvenstvima za mlade sa KS Olimpija Bukurešt. Košarkaški savez Rumunije upućuje iskreno saučešće ožalošćenoj porodici! Počivaj u miru Alesija!”, objavio je na Fejsbuku Rumunski košarkaški savez.

Oznake: Rumunija