Tijana Bošković vodila tim do pobjede: Srbija rutinski riješila Kanadu

25.09.2022. | 21:50

Odbojkašice Srbije su sjajno započele odbranu titule Svjetskog prvaka i na startu u grupi C savladale Kanadu sa 3:0, po setovima 25:23, 25:16, 25:20.

Srbija je tako pobjedom započela šampionat u Poljskoj i Holandiji, a prema očekivanju je briljirala Tijana Bošković koja je donijela 23 poena, dok je 10 imala Brankica Mihajlović, po osam su zabilježile Bianka Buša i Jovana Stevanović.

Dramu smo vidjeli samo u prvom setu, a potom su naše djevojke ubacile u višu brzinu i lako riješile pitanje pobjednika.

Sjajno je Srbija krenula na početku meča. Dobri servisi Branke Drče donijele su prednost od 5:1, a kada se razigrala i Tijana Bošković, djelovalo je da će naše djevojke brzo napraviti nedostižnu prednost. Međutim, Kanađanke su bile izuzetno uporne i brzo su uspjele da se vrate i da dođu do izjednačenja od 10:10.

Tu je krenula velika borba i drama do same završnice. Na svaku seriju Srbije i stvorenu razliku borbene rivalke su pronašle odgovor. Kada je Tijana Bošković donijele prednost od 19:15, činilo se da je moguće izbjeći dramu, ali se Kanada brzo vratila.

Prelomni trenuci su se dogodili u samoj završnici seta. Kanađanke na 22:22 prave servis grešku, a zatim je proradio naš blok koji je donio prvu set loptu. Nakon što su se prvu uspjele da spriječe, naše djevojke su lijepim potezom Jovane Stevanović uspjele da povedu sa 1:0.

Drugi set je krenuo u sličnom maniru kao i prvi.

Lako je Srbija povela sa 5:2, a Kanada jednako lako uspjela da se vrati u meč, ali je ovoga puta to Srbija bolje riješila. Tijana Bošković je preuzela odgovornost, Buša sjajno servrirala, a dobar posao je odradila i Jovana Stevanović u bloku.

Ubrzo su naše djevojke povele sa pet poena prednosti, a zatim u furioznom finišu lako riješile pitanje pobjednika u drugom setu i sa ubjedljivih 25:16 povele sa 2:0

Treći set je otvoren preslikano, kao i prva dva. Ponovo su Srpkinje u ranoj fazi došle do tri poena prednosti,a li ovoga puta kanada nije odmah odgovorila. Krenule su da griješe naše rivalke, i brzo je prednost otišla do 12:6, piše Nova.rs.

Djelovalo je da će uslijediti rutinska završnica, ali je Kanada još jednom uspjela da pokaže zube i priđe na 19:18. Ipak, to je bilo sve pošto je Srbija tda ponovo dodala gas i na kraju rutinski zabilježila prvu pobjedu.

Sljedeći rival je Bugarska u ponedjeljak od 16:30.