Tijana Bošković vjeruje u uspjeh na Olimpijskim igrama

Tijana Bošković više voli da priča na terenu, nego da daje bombastične izjave.

Najbolja odbojkašica Evrope je umjereni optimista uoči Olimpijskih igara u Tokiju, svjesna da su među favoritima, ali i ne želi da obećava pobjedničko postolje.

– Drago mi je što smo na pripremama svi veoma motivisani i što jedva čekamo da dođe 24. jula kada ćemo startovati na olimpijskom turniru. Sigurno je da će ovo ljeto biti veliki izazov za nas, jer 10 dana po završetku Igara počinje EP, koje se igra u Beogradu – ističe Boškovićeva.

Srpkinje su aktuelne evropske i svjetske prvakinje, prije pet godina u Riju osvojile su olimpijsko srebro, tako da ih mnogi vide na tronu…

– Zbog svih rezultata koje smo postigle proteklih godina mnogi nas opravdano svrstavaju među favorite za medalju u Tokiju. Ali, ja stvarno ne volim da pričam o medalji prije takmičenja. Ono što znam i u šta vjerujem je da ćemo sigurno dati sve od sebe. Koristićemo svaki dan da naučimo nešto novo i bićemo na visini zadatka kada to bude najpotrebnije – podvlači Tijana.

Prva zvijezda Srbije vjeruje da će im Japan i ovog puta biti srećan.

– Od kada sam ja u reprezentaciji uvijek smo se vraćali sa medaljom iz Japana. Nadam se da će tako biti i ovog puta – optimizam grije Boškovićevu.

Sjajna odbojkašica vjeruje da se jednogodišnja pauza zbog pandemije korona virusa neće odraziti na našu selekciju.

– Mi smo ekipa koja igra dugi niz godina zajedno, tako da nam nije smetalo što smo preskočili prošlu sezonu – kaže uzdanica Ezačibašija.

Naše dame neće imati priliku da se na pravi način pripremaju za EP, koje počinje 10 dana po završetku Olimpijskih igara. A kod kuće, prirodno, žele najviše.

– Sigurno je da će biti teško i nezahvalno za nas sportiste. I EP je veoma važno za nas. Ali, kako nama, tako i ostalim selekcijama, koje će igrati na OI. Mi ćemo pokušati da iskoristimo tih 10 dana da se aklimatizujemo i budemo maksimalno spremne – ističe Tijana.

Zbog toga naša najjača selekcija nije igrala Ligu nacija u Riminiju, već kombinovana.

– Iskreno se nadam da je to bila dobra odluka, jer smo svi završili klupsku sezonu nekoliko nedjelja prije starta Lige nacija, tako da nam je odmor bio neophodan. S druge strane, drago mi je što su neke mlađe igračice dobile priliku da se pokažu na međunarodnoj sceni. Ponosne smo na njih kako su igrale. Bile su hrabre, zrele, čak i bolje nego što smo očekivali. Mislim da rezultat nije bio prioritet, već da steknu iskustvo – kaže Boškovićeva, navode “Novosti.rs”.

 

 

 

Ostavite komentar: