Težak poraz “orlića”: Srbija primila četiri gola od Engleske

22.06.2022. | 21:54

Omladinska reprezentacija Srbije poražena je protiv Engleske rezultatom 4:0 u drugom kolu grupe B Evropskog prvenstva.

Daleko od toga da je Srbija bila inferiorna u mjeri u kojoj rezultat sugeriše, ali su greške došle na naplatu. Nakon prvih 45 minuta tim Aleksandra Jovića imao je dva gola zaostatka protiv selekcije “Gordog albiona”.

Prednost je Englezima donio Din Skarlet već u petom minutu igre. Odbijena lopta je stigla do veziste Aston Vila Karnija Čukvuemekea koji ju je odložio do Skarleta. Napadač Totenhema je raspalio po lopti koja je neshvatljivo prošla pored velikog broja igrača Srbije i završila iza leđa golmana Radničkog iz Niša Ognjena Lukića.

Čukvuemeke je bio glavna zvijezda meča sa Austrijom kada je zabilježio gol i asistenciju, ali je na meču sa “orlićima” tu ulogu preuzeo Din Skarlet koji je stigao do novog gola i duplirao prednost svoje reprezentacije.

Igrao se 40. minut kada je 18-godišnji fudbaler iskoristio veliku grešku Lukića i još jednom zatresao mrežu.

Ono što je prepustio Skarletu makar na kratko, Čukvuemeka je uzeo u 68. minutu kada se i sam upisao u strijelce i stavio tačku na ovaj meč.

Do kraja se u strijelce upisao i fudbaler Šefild junajteda Danijel Džebison, na asistenciju još jednog igrača birmingemskog kluba Erona Remzija, koji je i postavio konačan rezultat ovog susreta.

Srbija je u prvom meču remizirala sa Izraelom koji je prije ovog meča pobijedio Austriju, te za srpsku selekciju gubitak bodova i na ovom meču značiti korak bliže ka eliminaciji. To jest, ukoliko ih Austrija pobijedi u posljednjem duelu koji se igra u subotu od 20 časova.

“Orlići” su trenutno treći u grupi i ako zadrže tu poziciju ići će u plej-of za polufinale. Rival u tom meču će im biti trećeplasirana ekipa grupe A.