Težak poraz Crvene zvezde u Glazgovu

10.03.2022. | 23:08

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Rendžersa u Glazgovu 3:0 (2:0) u prvoj od dvije utakmice osmine finala Lige Evrope.

Ekipa Dejana Stanković u prvih 25 minuta utakmice nije imala sreće i taj period umnogome je uticao na dalji razvoj.

Za manje od pola sata igre Zvezdi su poništena dva gola, Aleksandar Katai je promašio penal, i na sve to Milan Borjan je dva puta morao da vadi loptu iz mreže.

Da će ovo biti košmarna noć u Glazgovu moglo je da se oseti u trećem minutu kada je gol Aleksandra Kataija poništen zbog malog ofsajda.

Samo nekoliko minuta kasnije uslijedio je hladan tuš. Srnić je zahvatio po nozi igrača Rendžersa, a arbitar je posle gledanja snimka pokazao na belu tačku.

Tavernijer je bio precizan i Rendžers je poveo 1:0.

Samo dva minuta kasnije, u 13. minutu, viđena je i drugi poništen gol šampionu Srbije. Katai je ponovo bio u malom ofsajdu i na semaforu je ostalo 1:0.

Košmarni početak nastavio se u 15. minutu. Odbrana Zvezde nije dobro reagovala, lopta je došla do Morelosa koji je preciznim udarcem savladao Borjana.

Za samo petnaest minuta Zvezda je primila dva gola i dva su joj poništena. I taman kada se mislilo da ne može gore od toga, Katai je promašio penal.

Mirko Ivanić oboren, arbitar je dosudio penal, a odgovornost je preuzeo Katai. Najbolji fudbaler Zvezde šutirao je u desni ugao, a golman Rendžersa je odbranio.

Košmarno poluvreme za crveno-bele i do kraja utakmice ređale su se nesrećne situacije, što ispred gola protivnika, što ispred spostvenog.

Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 2:0 za Rendžers.

Drugih 45 minuta krenulo je u istom tonu – golom Rendžersa. Balogun je šutirao glavom, Borjan je bio nemoćan i domaćin je poveo 3:0.

Zvezda se digla ulaskom Bena i Pavkova, zaigrala je kao u prvom poluvremenu i ponovo je počela da stvara šanse.
Ben je u 62. imao odličnu priliku, deset minuta kasnije Kanga je pogodio prečku…

Devet minuta kasnije viđena je nova velika šansa.

Zvezda je nastavila sa napadima, a u 85. minutu i treći put joj je poništen gol. Ben se nalazio u ofsajdu pre nego što je zatresao mrežu i ostalo je 3:0.

Do kraja nije bilo golova i ostalo je 3:0 za Rendžers. Revanš utakmica igra se za sedam dana u Beogradu.
Utakmicu iz Škotske mogli ste da pratite uz Sputnjik sport.