Teško gostovanje čeka Banjalučane: Borac cilja prvo mjesto na tabeli

26.09.2023. | 15:48

Fudbaleri Borca u odgođenoj utakmici prvog kola Premijer lige BiH  sutra od 18,30 časova gostuju na stadionu “Pecara” u Širokom brijegu, gdje će se sastati sa istoimenim domaćinom.

Za Banjalučane je stadion “Pecara” oduvijek bio jedno od najtežih gostovanja, jer su dosadašnjih 18 susreta slavili samo tri puta, uz četiri remija i 11 poraza i gol razliku 15:34.

Trener Vinko Marinović je svjestan da njegovu ekipu očekuje veoma težak meč.  Široki ove sezone igra veoma disciplinovano, malo prima i postiže golove.

Dodatni problem za stručni štab je činjenica da zbog povreda stručni štab neće moći da računa na Envera Kulašina i Slobodana Đekića, te odranije povrijeđenog golmana Nikolu Ćetkovića.

-Čeka nas veoma teška utakmica na „Pecari“. Široki je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao veoma čvrstu igru  u odbrani jer su primili samo tri gola. Takođe u napadu su dali devet golova što pokazuje da bi derbi mogao da odluči jedan gol. Biće to veoma zanimljiva utakmica jer se sastaju dvije vodeće ekipe na tabeli i to sa dvije utakmice manje . Dobro smo ih skautirali i znamo šta nas očekuje u derbiju. Nadam se da bi se mogla ponoviti utakmica iz šprošle sezone kada smo slavili u finišu meča- nada se trener Vinko Marinović.

Vezni fudbaler Roslan Barski očekuje takođe veoma zahtjevnu utakmicu.

-Veoma respektujem narednog protivnika, jer se sigurno nije slučajno našap na prvom mjestu. Igraju veoma disciplinovanao i teško primaju golove. Međutim nama je cilj da dođemo do prvog mjesta. Vjerujem da svi moji saigrači žele da ostvarimo trijumf i da zauzmemo lidersku poziciju što bi nam puno značilo za nastavak prvenstva – istakao je Barski.