Terzić nema dilemu: Zvezda će biti šampion Srbije, Bahar sigurno ostaje

19.11.2023. | 13:20

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je da je veliki raskorak između želja navijača “crveno-bijelih” i malih mogućnosti, da nema dilemu da će na kraju sezone biti osvojena sedma uzastopna titula šampiona Srbije i da će Barak Bahar sigurno ostati trener.

“Ja sam dugo na javnoj sceni i dugo obavljam javne funkcije, spreman sam na kritike. Te kritike su povezane sa nekom emocijom koju narod osjeća prema Crvenoj zvezdi.

Veliki je raskorak između ogromnih želja Zvezdine javnosti i malih mogućnosti. Mi smo zaboravili gdje smo bili, da smo šest godina čekali šampionsku titulu, da je bila totalna dominacija Partizana, da smo bili 215. na UEFA rang listi, da nismo mogli da prođemo ni drugu rundu kvalifikacija, da nismo mogli da priđemo grupnoj fazi takmičenja. Onda smo u tome uspjeli 2017. godine. Onda su ljudi pomislili da nam to pripada”, rekao je Terzić gostujući na TV Prva.

Terzić je istakao da Izraelac sigurno ostaje trener kluba.

“Bahar ostaje sigurno, dali smo mu podršku. Rezultati koje će sigurno napraviti u prespektivi amortizovaće neke negativne kritike upućene na njegovu adresu. Moramo da budemo spremni na kritiku”, kazao je Terzić. Govorio je Terzić i o rezultatima Zvezde u tekućoj sezoni.

“Sad imamo pauzu zbog reprezentacije, pa smo imali vremena za analizu i da se malo konsoliduju redovi. Sigurno, dva poraza i nerešen rezultat u domaćem prvenstvu nije nešto što smo očekivali. Do kraja jeseni imamo još šest prvenstvenih utakmica. Imamo šest bodova zaostatka u odnosu na večitog rivala, ali s obzirom da imamo tri derbija, nemam uopšte dilemu da je Crvena zvezda najbolji tim i da ćemo na kraju biti šampioni”, rekao je Terzić.

Osvrnuo se i na činjenicu da posle šest godina dominacije Zvezda prvi put nije u situaciji da bude daleko ispred svih na čelu tabele.

“Naravno da ne prija situacija u kojoj posle toliko godina dominacije nismo u toku prvenstva na prvoj poziciji. Možda smo se malo više okrenuli Ligi šampiona i potcijenili domaće prvenstvo. Mi smo šest godina šampioni, ali osjećamo da narod hoće još više. Mi smo i tako pakovali tim da bude konkurentan u Evropi i da dovedemo fizički moćne igrače. Apsurd je da Zvezda bolje izgleda u Ligi šampiona protiv najjačih ekipa nego kod nas u “trakalica” ligi. Moramo da se vratimo na neka naša podešavanja”, kazao je Terzić. Ocijenio je da su Zvezdi potrebna dva tipa igrača.

“Mi imamo igrače koji su naučili da igraju našu ligu, gdje se ne zahtijevaju atletske sposobnosti, brzina, hitrina, snaga, već kreativnost, tehnika, maštovitost, jer nam se svi protivnici spuste u nizak blok, stave “autobus” ispred svog gola. Tu je potrebno majstorstvo.

Moramo da imamo dva tipa igrača, jedne koji znaju da igraju našu ligu, i druge, atletski sposobne. Tako, moramo da imamo dva tipa igrača”, zaključio je Terzić.