Terzić ne želi da okrene leđa Gaspromu: Nikada nećemo zaboraviti šta je kompanija uradila za klub

01.03.2022. | 13:33

Rusija zbog rata u Ukrajini trpi posljedice i u svijetu fudbala, sporta generalno.

FIFA i UEFA su suspendovali reprezentaciju Rusije, kao i njene klubove iz svih takmičenja, a probleme imaju i tamošnje kompanije, koji su bili sponzori.

Tako je evropska kuća fudbala raskinula ugovor sa Gaspromom, a isto je uradio i njemački fudbalski klub Šalke, nakon dugogodišnje saradnje.

Ova naftna kompanija je sponzor Crvenoj zvezdi, a generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić kaže da od UEFA nije dobio nikakav zahtjev po pitanju Gasproma.

“Nismo dobili zahtjev da skinemo natpis Gasprom sa dresa i iskreno se nadam da do toga neće doći. To bi bio sulud zahtjev. Kompanija Gasprom je uz Crvenu zvezdu od 2010. godine. Blia je uz klub i kada je prijetio ‘ključ u bravu’. Možda Crvena zvezda tada nije ni zasluživala takvog giganta kakvog je dobila, ali da ga nije bilo pitanje je da li bi klub bio danas ovdje gdje jeste. Ljudi koji vole Zvezdu nikada neće zaboraviti šta je ta kompanija uradila za klub”, rekao je Terzić za TV “K1”.

Terzić je rekao da se trenutna situacija ne odražava na srpske klubove, te kritikovao UEFA i FIFA.

“Nije mi jasno zašto slušaju Brisel? To je jedna antiruska histerija”, poručio je Terzić.

On se ne pribojava eventualne reakcije UEFA zbog ovih riječi.

“Ne interesuje me da li ću trpiti posljedice za ovakve izjave, mene zanima samo interes Zvezde, ali ne mogu da se složim sa tim što su uradili UEFA I FIFA, ne razumijem na osnovu čega su to uradili? Rusija je podržala Srbiju kada joj je bilo jako teško. Kao supersila stala je u zaštitu Srbije i ako imamo etički kodeks, to ne smijemo da zaboravimo. Trenutno se vodi politika dvostrukih standarda, ali da ne idemo u politiku. Svim sportistima je žao zbog sukoba i civilnih žrtava, ali hoću da kažem samo da je UEFA požurila sa svojim odlukama”, zaključio je Terzić.