Teren mokar i uništen, ali “nije problem”: Najluđi gol engleskog fudbala po nevjerovatnoj kiši VIDEO

20.10.2021. | 20:55

Ekipa Plimuta savladala je Bolton (3:0) u 14. kolu trećeg ranga engleskog fudbala i stigla na čelo tabele u toj ligi.

Sada imaju bod više od Sanderlenda koji ima dvije utakmice manje i gotovo sigurno će ih prestići, ali borba će trajati i narednih nedjelja, sve do kraja prvenstva.
Ipak, povod za priču o trećeligaškom fudbalu u Engleskoj nisu dešavanja na tabeli. Meč koji je privukao pažnju ”uljepšala” je kiša, koja je strahovito padala u posljednjih desetak minuta meča. Plimut je već imao dva gola prednosti, a u 94. minutu potvrdili su pobjedu golom Rajana Bruma (24).
A kad smo kod gola, on je bio plod jedne od najsmješnijih akcija koje ste vidjeli u fudbalu. Dobro natopljen teren uopšte nije pomagao. Lopta se nekoliko puta zaustavljala, a fudbaleri Plimut Argajla i Boltona nespretno su reagovali pokušavajući da je šutnu.

Na kraju je, nakon mnogo peripetija, lopta stigla u kazneni prostor Boltona gdje već nekoliko sekundi nije bilo istrčalog golmana. Ali, ni to što je mreža prazna nije bilo dovoljno da se ona zatrese. Domaćim igračima bilo je preteško da loptu šutnu u gol i to je uspio tek Brum, koji je dotrčao iz veznog reda.
Dok su njegovi saigrači bili previše oprezni, on je šutirao najjače što je mogao, pocijepao mrežu i bacio se na mokar teren da proslavi. Odmah za njim, klizali su se po travi još neki fudbaleri Plimuta.
Mnogi bi rekli da ovdje fali sa Beni Hil muzika, kako bi utisak bio kompletan, piše Mondo.

Oznake: Kiša