Teo i Mitrović spremni: Zvezda protiv Asvela samo bez Nikole Topića

09.01.2024. | 16:16

Košarkaši Crvene zvezde nakon Božićnih praznika, vratili su se obavezama i treninzima pred duplo kolo koje ih očekuje u Evroligi.

Gostovanja u Lionu i Milanu predstavljaju kraj izuzetno napornog perioda koji su crveno-bijeli prošli, a u tokom koga su odigrali veliki broj gostujućih utakmica uz brojna putovanja.

Tim večeras u Francuskoj igrati meč 20. kola sa Asvelom.

Veliko ohrabrenje za srpski tim predstavlja činjenica da će trener Janis Sferopulos imati na raspolaganju sve igrače osim Nikole Topića. Zadnji trening u beogradu su odradili i Miloš Teodosić, Branko Lazić, Jago Dos Santos i Luka Mitrović, pa će u Lionu biti gotovo kompletan.

„Igramo protiv ekipe koja je promenila trenera, nisu imali obaveze u domaćem prvenstvu pa su imali više vremena da pripreme utakmicu. Očekujem da vidimo neke nove stvari od njih na terenu i u napadu i odbrani. Moramo da “pročitamo” i reagujemo na novitete u njihovoj igri tokom meča. Istovremeno znamo da nisu imali previše vremena za promene, znamo kako igraju, od koga preti opasnost i biće važno ispravno reagovati u odbrani. S druge strane što se tiče našeg napada moramo da reagujemo i pronađemo rešenje za sve “probleme” koje će pokušati da stave pred nas” rekao je trener crveno belih.

Utakmica Asvel – Crvena Zvezda igra se večeras od 20.30 časova.

Oznake: Asvel, Zvezda