Tenzije se ne smiruju: Pokrenuta tužba koja pokušava spriječiti Mesija da potpiše za PSŽ

09.08.2021. | 12:51

Fudbalski rat između Pari Sen Žermena i Barselone je počeo!

Iako je svima jasno da Lionel Mesi više neće igrati za “katalonski klub”, što je i sam poručio na konferenciji u nedelju, grupa advokata je u ime prijatelja i partnera Barse krenula u misiju sprečavanja da Argentinac stigne u Pariz!

Naime, advokat Huan Branko je na svom Tviteru okačio dokument na kom se jasno vidi da će iz Barselone pokušati da spriječe Mesijev transfer u PSŽ, a kao glavni razlog navode još gore finansijske probleme Svetaca.

“U ime partnera Barselone, moja firma je pripremila žalbu Evropskoj komisiji i zahtijeva privremenu suspenziju pred građanskim i upravnim sudovima u Francuskoj kako bi se spriječilo da PSŽ potpiše Mesija”, poručio je advokat.

Navodi se da su odnosi PSŽ-a u smislu finansijskog fer-pleja još gori od onih koji su u Barseloni, uz napomenu da “katalonski klub” nije dobio dozvolu od La Lige čak ni u trenutku kada je Mesi pristao na smanjenje plate za 50 odsto.

Argentinac je u nedjelju objasnio i šta se sve događalo sa potpisom novog ugovora.

“Došao sam da potpišem ugovor, ali nisam mogao jer pravila to ne dozvoljavaju. Ništa drugo ne bih mogao da kažem. Prošle godine nisam htio da ostanem i to sam javno rekao, sada sam htio da ostanem, ali nije moguće… Klub je u velikim dugovima i moj ostanak samo bi dodatno zakomplikovao situaciju. Sada moram da razmišljam i o sebi i svojoj budućnosti. Uradio sam sve da bih ostao, ali nije bilo moguće”, kaže, piše Telegraf.

Oznake: Barselona, Potpis, Tužba