Ten Hag uvjerava: Ja sam čovjek koji će vratiti slavu Junajtedu

13.08.2022. | 13:27

“Ubijeđen sam da ću uspjeti, svuda sam uspijevao”, riječi su kojima menadžer Mančester Junajteda uvjerava javnost da će vratiti slavu na “Old traford”. Erik Ten Hag je pred meč drugog kola Premijer lige pričao za Skaj o ciljevima “crvenih đavola” i o mogućnsotima da se osvoji titula.

Odmah je prvo kolo Premijer lige vratilo navijače Junajteda u surovu realnost. Poraz od Brajtona je opet razočarao, a neubijedljiv prelazni rok, odsustvo strategije, nepostojanje plana uništava vjeru navijača. Čini se da je sa svakim novim menadžerom situacija sve lošija, ali Erik Ten Hag uvjerava da može bolje.

„Ako budem sjedio ovdje četiri godine, prilično sam siguran da ćemo imati jednu titulu. Ne mogu da tražim od navijača strpljenje, nadam se da će biti strpljivi, jer hoće pobjednički tim i zato sam ja ovdje. Međutim moram to da donesem. Taj proces zahtjeva vrijeme, tako je kako je“, rekao je Erik Ten Hag.

On je dao izjavu koja sliči onoj koju je po dolasku u Liverpul dao Jirgen Klop. Nijemac je dobio dovoljno vremena da Liverpul izvede na pobjednički put, a Ten Hag možda ne bude imao toliko sreće, prenosi Sportklub.

„Mnogo toga je bilo loše u prvom meču. Počevši od rezultata, ali i od nastupa. U mnogim stvarima nismo bili dobri. To je i normalno za početak sezone. Dobri smo bili na pripremama ali sada nam fale dva igrača“.

U intervjuu za Skaj Ten Hag je pričao o Kristijanu Ronaldu, Kristijanu Eriksenu, transferima, ali i o tome da je svjestan koliki zadatak ima sada u Engleskoj po dolasku iz Ajaksa.

„Veliki je izazov i znali smo to i ranije. Treba vremena, a u fudbalu nekad nemaš vremena za tako veliki izazov. Prije deset godina je Junajted posljednji put bio šampion i uspijeh ide brzo, ali vratiti uspijeh je dugotrajan proces i treba mnogo rada, dobra strategija, pravi ljudi i rad dan po dan“, dodaje Ten Hag.

Junajted danas od 18 i 30 gostuje Brentfordu i mora odmah da počne sa pobjedama ako želi nazad na vrh.