Ten Hag novi menadžer Mančester Junajteda: Donosi napadački fudbal iz Ajaksa

21.04.2022. | 12:45

Mančester Junajted je u četvrtak objavio da je Erik Ten Hag novi menadžer tog tima. On će u klub doći na ljeto.

U saopštenju Junajteda ne piše da će Ten Hag preuzeti ekipu tek od ljeta, ali je u opisu Tviter profila napisano “Uskoro na Old trafordu, Erik Ten Hag”.
Holandski stručnjak stiže u Junajted iz Ajaksa, već se nedjeljama priča o njegovom dolasku i on je bio u Mančesteru na nekoliko intervjua. U ponedjeljak je dobro obaviješteni novinar Fabricio Romano rekao da je sve već dogovoreno, a zatim je i u četvrtak Junajted ozvaničio da ima novog menadžera.
Erik Ten Hag će morati prvo da završi sezonu u Amsterdamu gdje treba da osvoji titulu šampiona Holandije sa Ajaksom. Ta borba je i te kako i dalje aktuelna jer “kopljanici” imaju četiri boda više od PSV Ajdhovena.

Iz Junajteda su rekli da ih je impresionirao fudbal koji je forsirao Ten Hag prethodnih sezona i da je taj napadački fudbal nešto što on sada treba da donese u Junajted.
“Ipresionirala nas je njegova dugoročna vizija da vrati Junajted na nivo gdje mi želimo da bude. Dopada nam se njegova riješenost da to uradi“, rekao je sportski direktor Džon Murtou.