Temperamentni stručnjak se vraća u Superligu: Lalatović ponovo trener Radničkog

05.09.2022. | 10:22

Na Čairu nikad nije dosadno. Sve je u znaku broja tri: Radnički dobija već trećeg trenera ove sezone, Nenad Lalatović treći put među Nišlijama! Temperamentni stručnjak zameniće Sašu Mrkića na klupi, a promocija će biti obavljena već danas u 16 časova, nakon čega će Lalatović odraditi i prvi trening sa ekipom.

Vijest djeluje bombastično, ali, nekako, ne i toliko iznenađujuće. Od kako je sezona krenula loše i po Radnički i po Lalatovića u Banjaluci, nije bilo teško sabrati dva i dva i dovesti ih u vezu, posebno nakon svega što se dešavalo prethodni put kada je ovaj stručnjak boravio na Čairu svega 13 dana, prije nego je prihvatio ponudu iz Saudijske Arabije.

Tajming odlaska Tomislava Sivića iz Niša i Lalatovića iz Borca se nije poklopio, a Saša Mrkić je na kraju ispao “žrtveno jagnje” i poslužio je kao prelazno rješenje za pet utakmica u prvenstvu, baš koliko je ekipu prije njega vodio i Sivić.

Prisustvo Lalatovića na utakmici 9. kola Mozart Bet Superlige Vojvodina – Radnički prošlog utorka, podgrijalo je spekulacije i nekako je njegov duh lebdio nad Čairom svih prethodnih dana. Zlobnici bi u svemu tome pronašli i uzroke onako anemične partije ekipe protiv Mladosti GAT, ali to su suviše teške riječi za bilo kakve tvrdnje.

Nenad Lalatović je najpre predvodio Radnički u istorijskoj sezoni 2018/19, u kojoj su Nišlije osvojile zvanje vicešampiona Srbije i igrale u polufinalu Kupa, oborile mnoge statističke rekorde iz istorije kluba.

Nakon toga, odveo ih je na ljetnje pripreme u Sloveniju, ali otuda volšebno otputovao u Novi Sad i preuzeo Vojvodinu. Na Čair se ponovo vratio u ljeto 2021. godine, pompezno je predstavljen, učestvovao je u dovođenju igrača, ali posle nepune dvije nedelje otišao je u Saudijsku Arabiju.

U svom trećem mandatu u Nišu, zatiče nesrećno selektiranu ekipu u prilično lošoj formi i još lošije pozicioniranu na tabeli Mozart Bet Superlige, prenosi Mozart Sport.

Radnički nakon 10 kola ima svega devet bodova, a do reprezentativne pauze ostala su mu gostovanje Voždovcu, idućeg ponedeljka i duel sa Spartakom na Čairu.