Tema broj jedan u košarkaškim krugovima: Obradović izgubio 10 miliona evra zbog Partizana

18.10.2021. | 15:07

Povratak Željka Obradovića u Partizan poslije 30 godina i dalje je tema broj jedan u košarkaškim krugovima.

Toga se još jednom dotakao sportski direktor Partizana Zoran Savić koji je otkrio kakvu žrtvu je podnio najtrofejniji trener u Evropi. Prema njemu Obradović je odlukom da ponovo preuzme crno-bijele izgubio oko 10 miliona evra.

“Njegova ljubav prema Partizanu totalno je nerealna. Malo je onih koji mogu i da povjeruju kako je neko spreman da izgubi 10 miliona evra da bi došao u Partizan, a Željko je to uradio. Poredim ga sa lokomotivom teretnog voza za koju je sasvim svejedno da li je za nju zakačeno pet, šest ili deset vagona. Ona jednostavno vuče za sobom sve što se natovari.

Ima energiju koja je nevjerovatna. I zrači nečim posebnim. Odlukom da dođe u Partizan pokazao je spremnost da se spusti na nivo koji nije njegov što priznaćete nije lako. Nekad je u ekipi imao tri najbolja plejmejkera u istoriji evropske košarke. Dijamantidisa, Spanulisa i Jasikivičijusa u istom timu. Sada je spreman na drugu krajnost, odlučan je u namjeri da napravimo najmlađi tim u Evrokupu. Prosek naše ekipe je 23 godine. On je to prihvatio i od prvog dana se ponaša kao da trenira CSKA ili Panatinaikos, a ne Partizan. To je ono što je fenomenalno”, poručio je Savić.