Tegeltija najavio evropski Borac: Ovo je tek početak jedne dominacije

21.12.2023. | 15:46

Fudbalski klub Borac na jesenju pauzu ide kao lider Premijer lige BiH, uz pristojnu zalihu od odnosu na prve pratioce na tabeli.

U klubu iz Platonove ostvarili su zacrtani “kratkoročni” cilj, a prema riječima prvog čovjeka Banjalučana ne misle na tome stati.

Ono što je bio cilj na početku u ovoj polusezoni je ostvareno, dominiramo ligom. Međutim opuštanja nema. Nećemo biti kao krava koja da kantu mlijeka pa lupi nogom i sve to prospe. Ovo je tek početak jedne dominacije u ligi koja će trajati dugo i evropske konkurentnosti našeg kluba! – istakao je Milan Tegeltija na društvenim mrežama i osvrnuo se na igrački kadar i promjene koje očekuju crveno-plave u prvenstvenoj pauzi:

Slijedi nam pauza pa pripreme pa vrlo zahtjevna i teška proljetna sezona. U nju ćemo ući spremni sa igračkom kadrom koji neće doživjeti velike promjene, nekoliko odlazaka i eventualno par ciljanih dolazaka. Jer imamo sjajan tim na koji smo ponosni i biše nego zadovoljni. Aj Borac – stoji u njegovoj objavi.

Podsjetimo, nakon jesenjeg dijela Premijer lige BiH, Borac zauzima lidersku poziciju sa sedam bodova više u odnosu na prvog pratioca i aktuelnog šampiona Zrinjski.