Tadić prezadovoljan pobjedom nad Crnom Gorom: Znali smo da smo bolji i jači

18.10.2023. | 08:30

Porazom od Mađarske u Budimpešti Srbija je bez prava na grešku dočekala Crnu Goru, a otpor gostiju slomili su lideri aktuelne generacije Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović. Kapiten srpske reprezentacije iskoristio je pad u igri protivnika i asistencijom i golom u samo četiri minuta pružio značajan doprinos u rješenju svih problema Srbije vezanih za put u Njemačku sljedeće godine.

Trijumf kojim je Srbija stigla na korak od Evropskog prvenstva u Njemačkoj bio je povod da se Tadić našali na početku sumiranja utisaka.

“Najbitnije je da smo pobedili. Imam samo jedni zamerku: na kraju je ‘Pukni zoro’ morala da ide jače, nadam se da će kada sledeći put pobedimo biti tako, da se zagreje atmosfera”, istakao je Tadić.

Individualni učinak već godinama unazad govori: kada je teško – Tadić i Mitrović, ali kapiten Srbije ističe da je sve plod kolektiva.

“To je jasno, ali bih pohvalio ceo tim. Dobro su nam pripremili situacije. Kod drugog gola je Sergej lepo odigrao meni, ja potom Mitru. Ekipa je pokazala da ima karakter, glavu i onu stvar. Tako treba. Ova utakmica je pokazala da imamo zajedništvo. Nije lako igrati utakmice kada ti je nož pod grlom. Posebno kada se utakmica odvoja kako se odvijala, Crna Gora je imala još 45 minuta da izdrži, mi imamo imperativ, a ipak smo smireni. Svidelo mi se kako smo reagovali. Trebala nam je pauza, da kažemo nešto između sebe, da budemo mirne glave, a momenat će doći – tako je i bilo”, ističe kapiten.

Još jednom su Orlovi skupo platili pad koncentracije i delimičnu nonšalanciju u defanzivi.

“Ne sme da se to desi. Naivno smo primili gol. Trebalo je da vratimo loptu golmanu, pa da se vrate defanzivci. Video sam da Jovetić hoće da pomeri loptu udesno i odlučio sam da ostanem, pa ako pogodi – svaka čast. Gađao je idealno, i Vanja je to kasnije rekao”, kazao je srpski reprezentativac.

Nije Tadić ostao dužan gostima, prelijepim udarcem desnom nogom, iako je ljevonog, ukrasio je trijumf.

“Desnom ne promašujem sa te pozicije. Spakovao sam loptu u malu mrežu. Selektor mi je rekao: Neka si ga i ti dao desnom, na šta sam prokomentarisao da mora da pogleda malo bolje moju kompilaciju golova”.

Krunu ciklusa trebalo bi da predstavlja susret sa Bugarskom u Leskovcu 19. novembra u kojem je Orlovima i bod dovoljan da matematički obezbjede plasman na kontinentalnu smotru.

“Da rešimo utakmicu sa Bugarskom u svoju koristi i da overimo dugo čekane vize. Moram da se zahvalim publici i novinarima, svi su prepoznali momenat da pruže podršku ovoj ekipi. Bilo je i lepe, pozitivne kritike, a ne kao što je ranije bilo, kada smo možda i mi davali povod. Hvala svima što su prepoznali bitan trenutak i što smo po ko zna koji put pokazali da smo mi Srbi najjači kada smo ujedinjeni, ali smo retko kad ujedinjeni”, rekao je Tadić.