Tadić i Milinković-Savić pred meč odluke: Sami odlučujemo o prolazu, to je najvažnije

29.11.2022. | 16:35

Da mi je neko pre dve godine ponudio ovakvu situaciju, da nas pobeda protiv Švajcarske vodi u drugi krug, prihvatio bih sa obe ruke, izjavio je kapiten Srbije Dušan Tadić.

Fudbaleri Srbije poslije poraza od Brazila (2:0) i remija protiv Kameruna (3:3) u petak od 20 sati protiv Švajcaraca odlučuju o prolasku u osminu finala.”Bio je veliki pritisak pre četiri godine, samo je potrebno da se fokusiramo na fudbal.  Ko bude bolji neka ide dalje. Svaki dan imamo pritisak, navikli smo na njega u klubovima”,  rekao je Tadić na konferenciji za medije i podsetio na sličnu situaciju iz kvalifikacija kada su uoči Lisabona “neplanski remizirali” sa Irskom i potom morali da pobede u Portugalu i uspjeli.

Sergej Milinković-Savić rekao je da je situacija sa njegovim zglobom mnogo bolja, da će biti spreman za Švajcarce i obećao da će navijači vidjeti njegovo najbolje izdanje.

“Moramo maksimalno da uđemo,  pobedimo i ne smemo da gledamo unazad. Daćemo sve od sebe da savladamo Švajcarsku”, istakao je Sergej.

Tadić je dodao da je realan rezultat protiv Kameruna bio 4:2 ili 5:3 i priznao da je ekipi laknulo kada je Brazil pobedio Švajcarce.

“Naravno da nam  je to popravilo utisak zato što imamo sve u svojim rukama, do nas je. Potrebna nam pobeda u poslednjem kolu i zadovoljni smo zbog toga”, rekao je Tadić, uz konstataciju da kada je njegova forma u pitanju uvek može bolje.

Zajednički su konstatovali da će veoma bitan faktor protiv Švajcarske biti i sreća.

“Nadamo se da će sreća ovaj put biti uz nas”, poručili su Milinković-Savić i Tadić i javno demantovali priče o lošoj atmosferi, koja je, kako navode, nikad bolja.